Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zama açıklanır?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zama açıklanır?
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. İşte sözleşmeli öğretmenlik sonuçları ile ilgili detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 10 Ekim'de atanacağını duyurdu. Sözleşmeli öğretmenler 4-7 Ekim tarihleri arasında tercih yapabilecek.
Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, itirazlarını 29 – 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında yapacaklar. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamayla 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atayacaklarını açıklandı.

Sözlü sınavlar, 15-26 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Sözlü mülakat sonuçlarının ise 28 Eylül tarihinde yani bugün açıklanması bekleniyor. MEB tarafından yapılan mülakatların puan ve branş bazında sıralamalarının tekrar açıklanmasından sonra mülakatlarda başarılı olan sözleşmeli öğretmen adayları tercih yapma hakkına sahip olacak.

İTİRAZLAR 3 EKİM'DE SONUÇLANDIRILACAK
Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI 10 EKİM’DE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 ayrı il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştirilen mülakat sınavları sona eriyor. Sınav sonrasında mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalarda, öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra Öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalarının gerçekleşmesinden hemen sonra Öğretmenler görevlerine başlayacaklar.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav değerlendirmesinin nasıl olacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

"Bunların yerine biz nasıl yapıyoruz diyerek, işte öğretmenlerimizin açığa aldık, öğretmenlerimizin bazılarının ilişkisi kesilecek dediği gibi. Biliyorsunuz, biz ilan ettik 15 bin sözleşmeli öğretmen alıyoruz.

“Ee, peki sözleşmeli öğretmenler nerden alınıyor?” denildi. Her yerde duyuru yapılıyor, kamuda gizli saklı hiçbir saklı şey olmaz. Bakanlığımızın sitesine girerseniz sözleşmeli öğretmenliğe, on bir sayfa, sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama duyurusu. Burada şartları nedir, burada sınavları nedir, burada hangi sorular sorulacak dolayısıyla da kimler başvurabilir, işte KPSS’ye girecekler…

Biz eğer ki… Buranın arkasında şu geliyor: Ehliyet ve liyakata gerçekten önem veriyoruz, ehliyet ve liyakatlı olanları öğretmen kadrosuna kazandırmak istiyoruz. Diyelim ki 3 öğretmen alacağız, 5 kişi başvurdu; puanları 61, 62, 63 ve diğerlerinin de 10 ve 5. Biz ne 10’u alıyoruz, ne 5’i alıyoruz veya diyelim ki tam tersine, 60, 61, 62, 63 arasından seçiyoruz. Puanları 91, 92, 93, bir tanesi de 50. Biz zaten 1 kişi alacaksak bu 3 kişiyi mülakata çağırıyoruz. Şimdi, 93 alanı aldığımızda liyakatli olduğunu söyleyeceğiz ama 91 alanı atadığımızda liyakat ve ehliyete riayet edilmediğini söyleyeceksiniz, bu doğru değildir."

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen, maaş + tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR

Adıyaman-Ağrı-Aksaray-Amasya-Ardahan-Artvin-Bartın-Batman-Bayburt-Bingöl-Bitlis-Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )-Çankırı-Çorum-Diyarbakır-Elazığ-Erzincan -Erzurum-Giresun-Gümüşhane-Hakkari-Iğdır-Kahramanmaraş-Karabük-Karaman-Kars-Kastamonu-Kırıkkale-Kırşehir-Kilis-Malatya-Mardin-Muş-Nevşehir-Niğde-Ordu-Osmaniye-Rize-Samsun-Siirt-Sinop-Sivas-Şanlıurfa-Tokat-Trabzon-Tunceli-Van-Yozgat-Zonguldak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.