Eski dekan babasının adını bile değiştirmiş

Eski dekan babasının adını bile değiştirmiş
985’te de Gülencilere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Dekan Fatih Karaosmanoğlu’nun o dönem serbest kalınca mahkemeye başvurduğu, hem kendi adını hem de babasının adını değiştirdiği öğrenildi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "kripto dekanı" iddialarıyla gündeme gelen veDenizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında tutuklanan eski Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Fatih Karaosmanoğlu'nun, 1985 yılında "cemaat" adı altında örgütlenen FETÖ'ye yönelik operasyonda jandarma tarafından gözaltına alınması sonrasında, nüfus kütüğünü ve adını değiştirdiği ortaya çıktı. Sevk edildiği adliyede "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan Karaosmanoğlu'nun soruşturmasında ilginç ayrıntılara ulaşıldı. Karaosmanoğlu'nun GBT'sini araştıran polis, kimlik bilgilerinin 1987'de değiştirildiğini tespit etti. Buradan hareketle inceleme başlatan polis, Karaosmanoğlu'nun hukuk fakültesinde öğrenci olduğu 1985'te o dönem "cemaat" adı altında yapılanan FETÖ'ye yönelik Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Adatepe köyündeki jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan 34 kişi arasındaki "Zülkarneyn Karaosmanoğlu" olduğunu belirledi. Karaosmanoğlu'nun, bu olayın ardından 1987'de mahkemeye başvurarak "Zülkarneyn" olan adını "Fatih" yaptırdığı, aynı dönem yönlendirmesiyle babasının da "Hatemi" olan adını "Hakan" olarak değiştirdiği, "Denizli Çameli" olan nüfus kayıtlarının ise Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla "Ankara Keçiören"e taşındığı kayıtlarda ortaya çıkarıldı.

GEÇEN HAFTA YAKALANIP TUTUKLANMIŞTI

Değişen kimlikteki bilgileriyle geçmişteki kovuşturmaların da izlerini silen Karaosmanoğlu'nun, mezuniyetinin ardından bir süre avukatlık yaptığı, daha sonra Ankara'da Polis Akademisinde Güvenlik Bilimleri Fakültesi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeliği, PAÜ'de İletişim Fakültesinde dekanlık, PAÜ İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde dekan vekilliği, son olarak da Adıyaman Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunduğu bildirildi. Denizli'deki FETÖ soruşturması çerçevesinde ihraç edilen Karaosmanoğlu, Ankara'da geçen hafta gözaltına alındı. Denizli'ye getirilen ve tutuklanan Karaosmanoğlu'nun "FETÖ'nün kripto dekanı" olduğu iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.