"Zina" neden suç sayılmıyor!

"Zina" neden suç sayılmıyor!
Fuhşa teşvik eden kişiler ve bunlara yardım edenler 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası alırken Allah’ın kesin olarak haram kıldığı zina Türkiye'de hala suç sayılmıyor.

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı kanun tasarısı taslağına göre,  fuhşa teşvik eden kişilere ceza verileceğini açıklamasına rağmen Allah’ın kesin olarak haram kıldığı zina  Türkiye'de suç olarak görülmüyor. Kanun tasarısı yeniden düzenlenerek fuhşu tamamen ortadan kaldıracak şekilde zinanın yeniden suç sayılması ve LGBTI gibi sapık akımlara müsaade eden mevzuatın ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.

2005'te SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMIŞTI

Toplumu günaha itmek için, AB’nin büyük ifsat projesi olarak, Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde 2005 yılında zina suç olmaktan çıkartılmıştı. Milli Gazete, zinanın suç olmaktan çıkartılmasından bu yana attığı manşetlerle sürekli bu büyük yanlışı gündemde tuttu. Eksik de olsa bir adım atılıyor. Adalet Bakanlığının hazırladığı kanun tasarısı taslağındaki düzenlemeyle telefon numaraları ve fotoğrafların bulunduğu, cadde ile sokaklara atılan fuhuş içerikli kartvizitleri dağıtanlar hapis cezasına çarptırılacak. Yeter mi yetmez. Allah’ın açık bir şekilde büyük günahlardan saydığı ve toplumun temeli aileyi sarsan zina tamamen suç kapsamına alınmalı.
 
“FUHUŞ DAVETİYESİ” NİTELİĞİNDEKİ KARTVİZİTLERE HAPİS
 
Adalet Bakanlığınca hazırlanan, çeşitli düzenlemeleri içeren ve Başbakanlığa gönderilen kanun tasarısı taslağının yasalaşmasıyla, büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentteki cadde ve sokaklarda üzerinde fotoğraf ile telefon numaralarının yer aldığı “fuhuş davetiyesi” niteliğindeki kartvizitleri dağıtanlar, hapis cezasına çarptırılacak.
 
4 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI 
 
Fuhşa teşvikin önlenmesi ve fuhuşla mücadele kapsamındaki yeni düzenlemeye göre, çocuklara, yetişkinlere fuhuş amaçlı hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişiler cezalandırılacak. TCK’nın 227’nci maddesinin birinci fıkrasındaki “Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır” hükmünde değişiklik yapılacak. 
Fuhşa teşvikin önlenmesi ve fuhuşla mücadele kapsamındaki yeni düzenlemeye göre, Türk Ceza Kanununun (TCK) 227’nci maddesinin birinci fıkrasına eklenen hükümle çocuklara, ikinci fıkrasına eklenen hükümle yetişkinlere fuhuş amaçlı hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişiler cezalandırılacak. TCK’nın 227’nci maddesinin birinci fıkrasındaki “Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır.” hükmünde değişiklik yapılacak.
 
ARACILIK EDENLERE DE CEZA
 
Kanun kapsamında fuhşa teşvik edenlerle birlikte bunlara yardımcı olanlar da ceza alacak. Kanun tasarısında, “Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran, bunun reklamını yapmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin lira kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır” ibareleri yer alacak.
 
Bu hüküm söz konusu kartvizitlerin dağıtımına ilişkin düzenlemenin de eklenmesiyle, “Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran, bunun reklamını yapmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır.” şeklinde değiştirilecek. Aynı maddenin ikinci fıkrası da “Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bunun reklamını yapmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.” şeklinde yeniden düzenlenecek. Böylece söz konusu kartvizitlerin dağıtımını yapanlar, fuhşa teşvikin çocuklara yönelik olması halinde 4 yıldan 10 yıla, yetişkinlere yönelik gerçekleşmesi halinde ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
 
1926’DAN BERİ SUÇTU
 
1926 tarihli eski Türk Ceza Kanunu’nun 440. maddesi kadınlar, 441. maddesi de erkekler için zina suçunu düzenliyordu. Türk Ceza Kanunu’nun 440, 441, 442, 443 No’lu zinayı düzenleyen maddeler yeni 2005 yılında çıkarılan yeni yasaya konulmadı. Böylelikle zinaya ilişkin her türlü yaptırım yok sayıldı.
1926 tarihli eski Türk Ceza Kanunu’nun 440. maddesi kadınlar, 441. maddesi de erkekler için zina suçunu düzenliyordu. Türk Ceza Kanunu’nun 440, 441, 442, 443 No’lu zinayı düzenleyen maddeler yeni 2005 yılında çıkarılan yeni yasaya konulmadı. Böylelikle zinaya ilişkin her türlü yaptırım yok sayıldı. Örneğin bir vatandaş polise “Eşim filan evde şu anda beni bir başkası ile aldatıyor, baskına gidelim. Suçüstü halde yakalayalım ben, boşanacağım”  diye başvursa polis “Türk Ceza Yasası’nda böyle bir suç yok. Arama yapamayız.” cevabını veriyor. Zina suç olmadığı için polis hâkimden arama izni alamıyor.
 
ZİNANIN SUÇ OLMAKTAN ÇIKARTILMASI SAPKIN YÖNELİMLERİ DE ARTIRDI
 
İnsan yaratılışına aykırı olan ve Allah (C.C.) tarafından şiddetle haram kılınan cinsel sapkınlıklar ülkemizde zinanın suç olmaktan çıkartılmasıyla birlikte cüret kazandı. Sapkın yönelimdeki kişilere LGBTİ gibi dernek kurma hakkı tanındı. LGBTİ üyeleri büyükşehirlerde aleni bir şekilde Ramazan’da yürüyüşler düzenledi. Bir dizi etkinlikle toplumu açıkça günaha davet etti.
 
İnsan yaratılışına aykırı olan ve Allah (C.C.) tarafından şiddetle haram kılınan cinsel sapkınlıklar (Homoseksüellik gibi) ülkemizde zinanın suç olmaktan çıkartılmasıyla birlikte cüret kazandı. LGBTİ gibi sapkın yönelimdeki kişilere LGBTİ gibi dernek kurma hakkı tanındı. LGBTİ üyeleri büyükşehirlerde aleni bir şekilde Ramazan’da yürüyüşler düzenledi. Bir dizi etkinlikle toplumu açıkça günaha davet etti.

MİLLİGAZETE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum