Bayramdan önce kaçan dana iki hafta sonra yakalandı

Bayramdan önce kaçan dana iki hafta sonra yakalandı
Kütahya'da Kurban Bayramı'ndan önce kaçan dana iki hafta sonra bulundu ve sahipleri tarafından zorda olsa yakalandı.

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Kurban Bayramı'ndan 1 gün önce kaçan dana 2 hafta sonra yakalandı. 

Beyköy Mahallesi'nde ikamet eden Yakup Hakarayan’a ait yaklaşık 200 kiloluk kurbanlık dana Tunçbilek Beldesi İlet Mahallesi'nden yaklaşık 7-8 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda bulundu.

Tunçbilek Belediyesi zabıta ekiplerinden de yardım istenmesi ile 3 adet uyuşturucu iğne atılarak yatıştırılan dana, sahipleri tarafından yakalandı.

Kurbanlığı yakalayanlardan Mehmet Hakarayan güçlükle yakaladıkları dana hakkında şunları söyledi: “Kurbandan 3 gün öncesi almıştık, arabadan indirirken 3 kişinin hakkından gelerek kaçtı. Kurbanda başka bir dana aldık. Bu hayvanı hemen hemen her gün aradık. Daha sonra bir çoban arkadaş telefonla arayarak hayvanı 
gördüğünü söyledi. Sonra amca oğulları ve arkadaşlarla ormana giderek bulduk ve 3 uyuşturucu iğne atarak yakalayarak getirdik.”

Kurbanlık danayı yakalayanlardan İdris Hakarayan ise, “Ben eski güreşçilerdenim. Güreş tekniklerini kullanarak iki üç kişi danayı devirdik ve dana kaçtığına pişman oldu” dedi.

Dana sahibinin yakınlarından Abdullah Hakarayan, “Oğlanlarla hemen hemen her gün ormanlık alana gittik. İki saat, üç saat bazen dört saat aradığımız günler oldu. Danayı yakaladıktan sonra azıcık güreşmişler de. Kaçırdık ama yerine kurbanlık aldık” diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.