Baykal'dan 'Kaos' senaryosu!

Baykal'dan 'Kaos' senaryosu!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve YSK kararları ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Baykal, gelişmelerin tam bir kaos olduğu iddiasında bulundu ve Haşim Kılıç'ı hedef gösterdi. İşte Baykal'ın konuşmasının ayrıntıları:

BAYKAL'DAN 'KAOS' SENARYOSU
"Hükümet girişiminin son güne bırakılmış olması ve yasalaşması konusundaki anayasal zorunluluğun gereğini son dakikaya erteleyerek alelacele çıkarması ve devamında AYM, Danıştay ve YSK açıklamaları bir hukuk kaosunun olduğunu somut şekilde ortaya çıkarmıştır. Her an kaosa dönüşebilecek bir tabiat taşıyor hukukumuz." 

KILIÇ'I HEDEF GÖSTERDİ
"Kılıç, AYM'nin yeni bir kararı gibi bir açıklama yaptı. Bir süre sonra AYM Başkanvekilinin açıklamasıyla böyle bir kararın olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine hukuk sistemimizde hiç tanık olmadığımız bir açıklama yapıldı. Yargı organları kararları yorumlamalarıyla değil, kararlarının kendisiyle konuşurlar. Kararlarla ilgili yapılması gerekenler çok açıktır. Şöyle söylemedik böylme söylemek istedik gibi bir açıklamaya hukuk sisteminde yler var mı?"

HUKUK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ
"Arkasından 8 üye, başkanın yaptığı açıklamayı desteklemediklerini söylediler. O kararın Başkan tarafından yorumlanışını kabul edemediklerini söylediler. Bir kaos daha çıktı. AYM ile Danıştay ve YSK kararları arasında da bir kaos var. Bütün bunların temelinde Başbakan'ın açıklamaları var. Başbakan ikinci bir AYM mi var açıklamaları var. Hukuk sistemimize yakışır mı bu? Ne biçim bir iş. Hukuk hızla kayboluyor. İşler çığırından çıkıyor. YSK toplantı halinde ne açıklama yapacak. YSK başkanın açıklamasından sonra toplanma kararı alınmış, üyeler AYM Başkanı'nın açıklamasını reddetmiş. Yakışmıyor. Bu hukuk kaosu Türkiye'de yönetimin hangi sorunlarla karşı karşıya bıraktığını bir kez daha gün yüzüne çıkartmıştır."

ADAYLIK İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİ
"Bakan, ülkenin bütçesini açıyor. Binlerce insan emrinde çalışıyor. Devletin bütün iş gücü emrinde. Böyle bir insan kendi emrindekiler istifa etmek zorunda oldukları halde bu bakan istifa etmek zorunda değil gibi bir anlayış var. Ne olacak, Bakan olarak seçime girecek. Elinde devletin bütün imkanları. Kaybederse Bakanlığa devam edecek. Kaybetmezse seçilecek. Böyle bir şey olabilir mi? Henüz ortaya çıkmamış bir hukuk kaosu haline dönüşmemiştir. YSK'nın böyle bir olaya izin vermeyeceğine inanıyorum. Böyle bir kararı YSK almalıdır."

IRAK İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERİ ELEŞTİRDİ VE HÜKÜMETİ SUÇLADI
"Irak'la son  zamanlarda birden bire hızlanan bir siyasi trafiği canlanıverdi. Sayın Cumhurbaşkanı Bağdat'a bir ziyaret yapacaktı. Ama bir sağlık sorunu oldu ama trafik azalmadı. Konu yakından takip edilir bir durumda kendisini gösterdi. Ne var bu trafiğin arkasında? Bu bir nezaket ziyareti ya da tek taraflı olarak Irak'ın kendi çalışmaları ile ilgili komşu bir ülkeyi bilgilendirme amaçlı bir ziyaret olamaz. Bizim bir beklentimiz var, PKK'yı etkisiz hale getirmeleri ve Türkiye ile işbirliği yapmaları. Bu konuda bilgi vermek üzere mi geliyorlar. Hayır, ortada bir müzakerenin yürütülmekte olduğu anlaşılıyor. Talabani'nin açıklamalarında Türkiye'nin içinde ne yapması gerektiğine yönelik beklentileri var. Türkiye'de PKK'ya yönelik Türkiye ne yapmalıdır. Bu konuda önerilerde bulunuyor. Kimle müzakere ediyoruz. Bu siyasi trafiğin arkasındaki müzakere kiminle. Irak'la Türkiye arasında mı yoksa Irak-Türkiye-PKK arasında mı. Irak yoksa PKK'nın düşüncelerini aktarmak üzere mi geliyor? İkincisi müzakerenin konusu nedir? PKK'nın Kuzey Irak'tan tasfiye edilmesi, etkisizleştirilemsi ve varlığına son verilmesi anlamında hiç bir değerlendirme yapılmıyor."

HABERAVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.