Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir şeyi hesap edemediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir şeyi hesap edemediler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kazan ilçesinde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, 15 Temmuz'da darbecilere karşı direnen Ankara'nın Kazanilçesinde vatandaşlara seslendi. Darbecilerin halk meydanlara inerse ne olacağını hesaplayamadığını vurgulayan Erdoğan, "15 Temmuz'da darbe yapmaya çalıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu millet ayağa kalkarsa ne olur bilemediler. Bunlar zannettiler ki tanklar tanklarla, toplar toplarla, silahlar silahlarla durdurulur. Peki bu asil millet bunların karşısında kendisini ortaya koyarsa ne olur hesaplayamadılar. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Bugün Kazan'daki şehitlerimizi ziyaret geldim. Gazilerimize bu meydandan mesajımızı vereyim istedim. Darbe girişiminin en onurlu mücadelesini veren ilçelerimizden biri de Kazan oldu.

ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ

Bu millet çok aziz bir millet.Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz. Birleri FETÖ'nün başına sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz. İnlerine gireceğiz dedik ve girdik. Şimdi kaçacak delik arıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz ebedi alemde de rabbim bunun hesabını onlara soracak. 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracak. Tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet olanlara bunun bedeli sorulacak.

BİR ŞEYİ HESAP EDEMEDİLER...

Bizimle hep içeride ve dışarıda uğraştılar. Yeri geldi başında olduğumuz partiyi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi yargı darbesi yapmaya çalıştılar. En son 15 Temmuz'da darbe yapmaya çalıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu millet ayağa kalkarsa ne olur bilemediler. Bunlar zannettiler ki tanklar tanklarla, toplar toplarla, silahlar silahlarla durdurulur. Peki bu asil millet bunların karşısında kendisini ortaya koyarsa ne olur hesaplayamadılar. 

MEYDANLARI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ

Biz asla bu meydanları onlara bırakmayacağız. Sağ olun, var olun. Biz meydanlara çağırdık. Marmaris'tan çıkıp İstanbul'a gelinceye kadar 10 binlerce insan havalimanına dolmuştu. Ben milletimin arasına karıştığımda üzerimizden f-16'lar alçak uçuş yapıyordu.  Camlar kırıldı, patladı ama halkım aldırış etmedi. Aynısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ve TBMM'ye de yaptılar. Meclisimiz ikinci kez gazi meclis oldu. 

15 TEMMUZ BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Şuanda madden manen 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda hayır vardır. Siz şer zannedersiniz onda hayır vardır. Biz şimdi bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Biz Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmiyoruz. Bu ülke henüz layık olduğu yerde değil. Bu olayalar olurken biz Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaptık mı? Yaptık. Ardından yavuz Sultan Selim Körpüsü'nü açtık. Bitmedi Çanakkale'nin yakalarını köprüyle birbirine bağlayacağız. İnşallah Kanal İstanbul'u da açacağız.

BU YÜZDEN ÇATLAYIP PATLIYORLAR

2018' de dünyanın bir numaralı havalimanının açılışını yapacağız. Zaten bunları hazmediyorlar. Bundan dolayı çatlıyor, patlıyorlar. Ankaramız da şuanda örnek bir hastane yapılıyor. Etlik'te aynı şekilde dünyanın en büyük hastanesini yapıyoruz. Bu sadece ülkemize hitap etmeyecek aynı zamanda bölgeye de hitap edecek. Bu millete de bu yakışır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.