Barcelona, Celta Vigo deplasmanından eli boş döndü

Barcelona, Celta Vigo deplasmanından eli boş döndü
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 7. haftasında Barcelona deplasmanda Celta Vigo'ya 4-3 yenildi.

Karşılaşmanın 15. dakikasından itibaren arka arkaya Barcelona kalesine gelmeye başlayan Celta Vigo, 22. dakikada Pione Sisto'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takımın en etkili futbolcularından Iago Aspas, 31. dakikada skoru 2-0'a getirirken, 33. dakikada Jeremy Mathieu'un kendi kalesine attığı golle fark 3'e çıktı. Barcelona'nın orta saha ve defanstaki hatalarını iyi değerlendiren, sahada çok daha iyi organize olmayı başaran Celta Vigo, ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi.

İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan Barcelona, 58. dakikada korner atışı sonrasında topu ağlara gönderen Gerard Pique ile skoru 3-1 yaptı. 63. dakikada Hugo Mallo'nun ceza sahasında Andre Gomes'e yaptığı faul sonrasında hakem penaltı noktasını gösterirken, topun başına geçen Neymar farkı 1'e indirdi: 3-2

Bu dakikadan itibaren maçı lehine çevirmek için daha fazla ümitlenen Barcelona, Celta Vigo'yu yarı sahasından çıkartmadı ancak 76. dakikada kaleci Marc-Andre ter Stegen'in hatasını iyi değerlendiren Pedro Hernandez, skoru 4-2 yaparak, Barcelona'nın umutlarını söndürdü. Barcelona'nın en iyisi olan Pique 87. dakikada farkı tekrardan 1'e indirse de Celta Vigo sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı.

Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, karşılaşma sonuna kadar oyunda kaldı. Arda, diğer takım arkadaşları gibi beklenenden uzak bir futbol oynadı.  

La Liga'da bu sezon ikinci mağlubiyetini alan Barcelona, 13 puanla dördüncülüğe geriledi. Son üç lig maçından da galibiyetle ayrılan Celta Vigo ise 10 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Bu arada Barcelona'ya gelmeden önce Celta Vigo'nun teknik direktörlüğünü yapan Luis Enrique'nin son 3 sezondur ligin ilk Celta Vigo maçlarında eski takımına karşı yenilgi alması dikkati çekti. Celta Vigo, Barcelona'yı 2014-2015 sezonunda deplasmanda 1-0, geçen sezon da sahasında 4-1 yenmişti.

Öte yandan La Liga'nın 7. haftasında lider değişti. Sahasında Eibar ile 1-1 berabere kalan Real Madrid'in yerine liderlik koltuğuna deplasmanda Valencia'yı 2-0 yenen Atletico Madrid oturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.