FETÖ'nün "bilişim işleri sorumlusu" aranıyor

FETÖ'nün "bilişim işleri sorumlusu" aranıyor
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "örgüt üyeliği"nden yakalama kararı çıkarılan Ceyhan Ulkar'ın, Adil Öksüz'ün yakın arkadaşı ve örgütün "bilişim işleri sorumlusu" olduğu iddia edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava  kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün yakın arkadaşı ve örgütün "bilişim işleri  sorumlusu" olduğu öne sürülen Ceyhan Ulkar'ı arama çalışmaları sürüyor. 
 
 Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki  darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, ailesine "Ben bir  arkadaşın yanına gidiyorum." diyerek evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan sınıf öğretmeni Ceyhan Ulkar hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca  "örgüt üyeliği"nden 17 Temmuz'da yakalama kararı çıkarıldı.
 
   Ankara'daki Akıncı Üssü'nde 16 Temmuz sabahı gözaltına alındıktan  sonraSincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez  tarafından serbest bırakılan, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün  yakın arkadaşı ve örgütün "bilişim işleri sorumlusu" olduğu iddia edilen Ulkar'ı  arama çalışmaları sürüyor.
 
Örgütün Düzce ve bazı illerdeki "adliye imamı" olan Ulkar'ın, FETÖ  soruşturması kapsamında tutuklanan eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit  ile birçok kentte örgüt üyelerinin adliyedeki atama işlerini yürüttüğü iddia  edildi.
 
 Teslim olan eşi "Bosna Hersek'te" dedi
 
Bu arada, eşiyle aynı okulda görev yapan ve hakkında yakalama kararı  bulunan Aynur Ulkar ise Düzce Adliyesine teslim olarak ifadesinin alınmasını  talep etti.
 
   Aynur Ulkar, polise verdiği ilk ifadesinde, Bosna Hersek'ten geldiğini  ve kocasının da bu ülkede bulunduğunu öne sürdü.
 
Türkiye'ye eşinden habersiz geldiğini iddia eden Ulkar'ın emniyetteki  işlemleri sürüyor.
 
Öte yandan, Ulkar'ın ağabeyi hakkında da gözaltı kararı bulunduğu  ancak onun da kardeşi gibi firari olduğu belirtildi.
 
Düzce'de bir ilkokulun müdürüyken "17-25 Aralık" sürecinin ardından  müdürlük görevinden alınan Ceyhan Ulkar'ın başka bir okulda sınıf öğretmeni  olarak görev yaptığı öğrenildi.
 
 Firari Ceyhan Ulkar'ın, Düzce ve Zonguldak'taki evlerinde yapılan  aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konuldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.