Provokasyonu polis önledi!

Provokasyonu polis önledi!
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı açık alanda provokasyon yapmak istedi ama polis bu girişime izin vermedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığının, Büyükşehir Belediyesi önünde yapmak istediği, "İrademe dokunma'" konulu basın açıklamasına polis OHAL kapsamında alınan yasağı gerekçe göstererek izin vermedi. Bunun üzerine DBP il eş başkanı Hafize İpek ile Polis müdürü arasında, "Açık alan, kapalı alan"polemiği yaşandı.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Belediyelere kayyum atamalarını protesto etmek için Büyükşehir Belediye önünde, "İrademe dokunma" konulu basın açıklaması yapmak istedi. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılması planlanan açıklama öncesi bina önünde yüzlerce polis güvenlik önlemi aldı. DBP Diyarbakır İl eş başkanı Hafize İpek öncülüğünde toplanan yaklaşık 100 kişi, açıklamasının başlamasını bekledi. Partililerin belediye binası bahçesine girmesi üzerine yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri de bahçeye girerek, binanın etrafında da güvenlik önlemi aldı.

Bu sırada polis müdürü İl Eş Başkanı Hafize İpek'le görüşerek basın açıklamasına bina dışında izin verilmeyeceğini belirtti. Polis Müdürü ile Hafize İpek arasında bir kaç dakika süren diyaloglarda polis müdürü İpek'e, açıklamayı yapmaları halinde müdahale edeceklerini bildirdi. DBP İl eş başkanı İpek, polis müdürüne "Bu konuda bir uzlaşma sağlayalım biz bahçede açıklamayı yapmayı düşünüyoruz. İnanın bir sıkıntı yok belediye binası önüne herkes gelebilir ama iç tarafa biliyorsunuz ki herkes gelemez. Bizim amacımız sıkıntı yaratmak değil demokratik bir açıklama yapmak. Şurası çok normal siz insiyatif alabilirisiniz, değerlendirme durumumuz yok. O zamanbalkonun altında yapalım, bu demokratik bir şey" dedi.

Polis müdürü ise, "Açık alanda açıklamanın yapılmasına izin veremeyiz, içeride konferans salonu var, yada farklı bir kapalı alanda da ama bu bölgede yapmanıza müsade edemeyiz. İçeride yapacaksanız yapabilirsiniz yoksa izin verilmeyecek. Bizim insiyatif kullanma durumumuz yok, yasaklama kararı var ortada başkanım, bunu tekrar değerlendirin" dedi.

Daha sonra İpek ve beraberindekiler belediye binası yanındaki partililerle görüştükten sonra açıklamayı yapmak istediklerini polis müdürlerine aktardı.

Burada da görüşmeler yapan DBP il eş başkanı Hafize İpek ile Polis müdür arasında şu diyaloglar geçti:

POLİS MÜDÜRÜ, "BİRBİRİMİZİ ÜZMEYELİM"

Polis müdürü: Başkanım şuan kitleniz çok yoğun değil, salonunuz var. Bu salonda büyük bir salon o salonda açıklama yapılabilir.

DBP'li İpek: Gel göstereyim sana salonu

Polis müdürü: Yok başkanım ben biliyorum salonu hiç birbirimizi üzmeyelim, müdahale gerginlik olmasın. Amacınız gerçekten basın açıklaması yapmak ise her türlü ortamı dile getirebiliriz. Bakın bir karar ve yasak var ve biz bunu uygulamak zorundayız. Yapmak istiyorsanız, başkanım buyurun içeride yapabilirsiniz ama onun dışında yapacağınız açıklamaya müsade edemeyiz. Açık alan denilen kavram bellidir bunu sözlüğe bakmaya gerek yok"

DBP'li İpek: Açık alandan kastiniz damın olması mı ? Burası açık alan değil, valla açık alan değil. Bu Türkçe'nin azizliği

Polis müdürü: Başkanım, burası açık alan, bakın tepemiz açık, sağımız açık, solumuz açık, bu Türçe'nin azizliği değil bu sizin kendi yorumlamanız. Bunu Türkiye'de herkese sorun der ki açık alan kavramı budur. Ama bina içerisine girin orada açıklamanızı yapın müdahale etmeyeceğiz. Ama dışarıda yapmanıza müsade etmeyeceğiz

Bu görüşmeler üzerine İpek partililerle bir süre görüştükten sonra basın açıklamasını kitleye yapmayacaklarını duyurarak, "Demokratik hakkımızdı, hakkımız kabul edilmedi. Biz açıklama yapmayacağız arkadaşlar, içeride de yapmıyoruz" dedi.

İpek'in duyurusu üzerine kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.DBP'nin bu açıklamasına destek veren Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförlerinin iş bırakıp çalışmaması nedeniyle kentte toplu ulaşımda sıkıntılar çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.