Almanya Başbakanı Merkel protesto edildi

Almanya Başbakanı Merkel protesto edildi
Almanya'nın yeniden birleşmesinin yıldönümü kutlamalarına bu yıl Dresden ev sahipliği yaptı. Kutlamalar için Dresden'e gelen Başbakan Merkel ve Cumhurbaşkanı Gauck protesto edildi ve yuhalandı.

Almanya'nın yeniden birleşmesi bu yıl geniş güvenlik önlemleri altında kutlanıyor. Kutlamaların merkezi bu yıl Eyalet Temsilciler Meclisi başkanlığını üstlenen Saksonya'nın başkenti Dresden oldu.

Kutlama törenlerine katılmak için Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da katıldı. Almanya birleşme yıldönümü kutlamalarını bu yıl "sığınmacı" tartışmaları gölgesinde yapıyor.

Başbakan Merkel ve Cumhurbaşkanı Gauck Dresden'deki tören sırasında protesto edildi.

Yabancı ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, Başbakan Merkel aleyhine sloganlar attı. Başbakan Merkel'i "vatan haini" ve "defol git" gibi yazılı dövizlerle karşılayan PEGIDA, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u da protesto etti.

Merkel ve Gauck'u protesto eden göstericiler arasında PEGIDA kurucularından Lutz Bachmann da bulunuyordu.

Kutlamalardan birkaç gün önce Dresden'deki Marien Köprüsü'nün altında patlayıcı süsü verilmiş bir paket bulunması, ayrıca bir cami ve bir kongre merkezine düzenlenen saldırıların ardından cumartesi gecesi de üç polis aracının kundaklanması güvenlik kaygılarının artmasına neden olmuştu.

Saldırılar sonrasında kentteki güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Yetkili makamlar saldırıların yabancı düşmanı motivasyonlu olduğu ve ayrıca 3 Ekim kutlamalarına yönelik de bir mesaj taşıdığını belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.