İşte FETÖ'nün 2 numarası

İşte FETÖ'nün 2 numarası
Denizli'deki FETÖ iddianamesinde "Gülen'den sonra örgütün ikinci adamı İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı Tavas'a büyük önem verdiği" ifadeleri yer aldı.

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in ölümüyle birlikte örgütün başına geçecek ismin İsmail Büyükçelebi olduğu iddia edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Tavas Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanmasına yönelik "Tavas'taki çatı yapılanması" kapsamında başlatılan soruşturma ve yapılan operasyonlar neticesinde toplam 72 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 31'i tutuklu 72 şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik suçundan yargılanmaları istenen iddianame, terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ÖRGÜTÜN İKİNCİ ADAMI İDDİASI

Denizli'yi 6 eyalete bölen örgütün Fetullah Gülen'den sonra örgütün ikinci adamı İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı sözde eyaletlerden Tavas'a büyük önem verdiği belirtilen iddianamenin kabul edilmesinden sonra yargılamanın başlayacağı öğrenildi.

untitled-1-005.jpg

İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ KİMDİR?

Fethullah Gülen'in imamlarından İsmail Büyükçelebi şu an Türkiye'de bulunmuyor. Yurtdışına giden isimlerden İsmail Büyükçelebi, Fethullah Gülen'in ilk yıllardan beri adamı. Onunla her türlü plan ve projeyi oluşturan akıl takımından. FETÖ yapılanmasının en büyük 12 imamından biri. FETÖ'nün üst kadrosunda yer Alan İsmail Büyükçelebi’nin FETÖ hakkında Fethullah Gülen kadar bilgi sahibi olduğu biliniyor. Yıllar önce FETÖ’nün ana kadrosunda bulunan ve onlardan ayrılan Nurettin Veren, İsmail Büyükçelebi ile ilgli şunları söylemişti:

" Ama bu parlak görüşmelerden sonra, başarılı çalışmalardan sonra, Fethullah Hoca benden endişe etti. Benim devlet ricaliyle yakın temasım, her an irtibatta olmam, arkadaşlar arasında haset yarattı. “Neden siyasilerle Nurettin Bey görüşüyor” dediler. Bunu normal karşıladım. “Ekip halinde hareket edelim” dedim. Şerif Ali Bey’i, Latif Hoca’yı, İsmail Büyükçelebi’yi, Alaaddin Kaya Bey’i alıp, Demirel ve Tansu Hanım’la görüştürdüm. Fotoğrafları da var. Onlara dedim ki, “Yurtdışına gittiğim zaman bu arkadaşlar size gelecek”. Bu arada, benim ön plana çıkmış olmam Hocaefendi’yi rahatsız etmişti, bu isimleri öne çıkarıp beni geriye çekmeyi düşünüyordu. Ben de onu büyük olarak görüyor ve bunu doğal karşılamıştım. Elimle bu isimleri Demirel ve Tansu Hanım’a götürdüm, tanıştırdım. Severek, inanarak götürdüm. Ama anladım ki, bunlar önceden planlanmış. Benim bu kadar ön plana çıkıp, kendisinin yerine geçeceğimi ya da bu işi berbat edeceğimi düşündü. Bu yüzden Gülen beni uzaklaştırmayı planlamış."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.