Kemal Öztürk: İslamcılar dışlanıp, tasfiye mi ediliyor?

Kemal Öztürk: İslamcılar dışlanıp, tasfiye mi ediliyor?
AK Parti hükümetlerinin önde gelen bürokratlarından, AA eski genel müdürü Kemal Öztürk, Yeni Şafak’taki köşesinde çok ilginç bir yazı kaleme aldı.

“İslamcılar dışlanıp, tasfiye mi ediliyor?” diye soran Kemal Öztürk, kendilerine “Reisçi” diyen, sözüm ona AK Parti'yi savunan, yeni yetme bir ekip türediğini,  bunların Ak Parti'ye yakın gazete ve televizyonlarda FETÖ'cülerle, İslamcıları yan yana zikretme cüretini bile gösterdiklerini söyledi.

Kemal Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İslamcılar dışlanıp, tasfiye mi ediliyor?

Şimdi 'İslamcılık' kavramını kullanarak bir hareketi kötülemek, mahkum etmek ve tasfiye etmek için uğraşan bir kesim var. Kavram batıya ait, tanımlama batıya ait, suçlama Batıya ait ama dışlanan ve tasfiye edilmek istenenler bu ülkenin vatan sever evlatları.

Daha da şaşırtıcı olanı, bu çabayı en çok gösterenler, Batı hayranlığı ile bilinen insanlar değil, kendilerine “Reisçi” diyen, sözüm ona AK Parti'yi savunan, yeni yetme bir ekip. Bu isimler o kadar ileri gitti ki, Ak Parti'ye yakın gazete ve televizyonlarda FETÖ'cülerle, İslamcıları yan yana zikretme cüretini bile gösterdiler.

Ankara bürokrasisindeki son dönem atamalar, yöneticilerin de bu rüzgardan etkilenmiş olabileceği şüphesini arttırıyor.

Bu da kafalardaki soru işaretini çoğaltıyor.

“İslamcılık, siyasal İslamcılık, Cihadist, IŞİDÇİ, radikal İslamcı” gibi tüm kavramlar, aslında “Pan-İslamizm” kavramının türevleridir ve hepsi büyük Müslüman topluluğunu bölmek için kullanılır.

Oysa bizim, “Müslüman” isminden başka hiçbir tanımlamaya ve sıfata ihtiyacımız yoktur. Bunun tersi tüm çabalar, da iyi niyetli değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.