Külliye'nin karşısındaki İhanetin merkezine 15 Temmuz anıtı

Külliye'nin karşısındaki İhanetin merkezine 15 Temmuz anıtı
Külliye’nin karşısında yer alan ve darbecilerin merkez olarak kullandığı Jandarma Komutanlığı binasının yerine park ve şehitleri simgeleyen bir anıt yapılacak.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak kabul edilmesi yönündeki tavsiye kararı aldığı 15 Temmuz’la ilgili hazırlıklar hızlandı. Hükümet, konuyla ilgili mevzuatta gerekli düzenlemeleri yapacak. Böylece, devlet ve millet, bir yandan demokrasi şehitlerini anarken, diğer yandan darbe girişimi nesiller boyunca unutturulmayacak. Resmi tatil olacak 15 Temmuz günü, etkinliklerle simgeleştirilecek.

ŞEHİTLER ABİDELERİ 

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü de bu kapsamda etkinliklere sahne olacak. Ankara ve İstanbul’da yapılması kararlaştırılan 15 Temmuz Şehitler Abideleri de, darbe girişiminin yıldönümüne yetiştirilecek. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında yer alan Jandarma Genel Komutanlığı binası ile arazisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis edildi. Bu bölgede hem “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” yapılacak hem de parkta şehitleri simgeleştiren bir anıt inşa edilecek.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.