DAÜ’lü öğretim üyesinden skandal yazı

DAÜ’lü öğretim üyesinden skandal yazı
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ümit İnatçı, Türkiye’de siyasi iktidara kin kustu; laiklere karşı “kültürel terörizm” estirildiğini savundu.

YÖK’e bağlı olarak Yavru Vatan KKTC’de faaliyet yürüten Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ümit İnatçı, Türkiye’de siyasi iktidara kin kustu; laiklere karşı “kültürel terörizm” estirildiğini savundu.

Doç. Dr. Ümit İnatçı, T24’teki köşe yazısında “Şort giymeyeceksin, şarap içmeyeceksin, sergi açılışlarında kızlı erkekli münasebetsiz tavırlar sergilemeyeceksin. İktidarın beğenmediği yazılar yazmayacaksın. İktidarın beğenmediği fikirleri kendine saklayacaksın... Bunun tek bir adı var: Kültürel terörizm!” ifadelerini kullandı.

Skandal yazıdan bölümler şöyle:

“15 Temmuz’dan bu yana, ardı ardına ‘‘özgürlük kahramanları’’ yakıştırması altında günlerdir kahramanlık hikayeleri seyrettiriyorlar kitlelere. Yandaş televizyon kanalları ibadet ve adanma iştahını kabartan bir dizi sansasyonel fragman sahneliyorlar. Darbeden kurtulan Türkiye miydi yoksa AKP rejimi mi(?) anlayamıyorsun... Şu aralar paradoksal bir şekilde AKP ve Türkiye Cumhuriyeti özdeşleşmiş bir haldedir. İyi de, modern cumhuriyeti temsil eden değerlere karşı nefret kusan söz konusu mahalle  baskıları karşısında devletin emniyet güçlerinin göstereceği laik tepki neden kendini etkisizleştiriyor? Bir kripto anti laik devlet artık yönetimi ele mi almıştır? Bu durumda laik devletin anayasasını takmamak artık işin garnitürü...”

“Siyasi ve ideolojik cepheleşmelerden beslenen terörizmin nasıl hala Türkiye’yi kıskacında tutmaya devam ettiğini görüyoruz. İnanç şovenizmi ve nefret kültürü kendi paramiliter unsurlarını üretmeye devam ederken silahlı terörizmin yanına bir de kültürel terörizm ekleniyor. Şort giymeyeceksin, şarap içmeyeceksin, sergi açılışlarında kızlı erkekli münasebetsiz tavırlar sergilemeyeceksin. İktidarın beğenmediği yazılar yazmayacaksın. İktidarın beğenmediği fikirleri kendine saklayacaksın... Bunun tek bir adı var: Kültürel terörizm! Toplum mühendisliği yaparken kendi siyasi şablonuna göre iyileri ve kötüleri belleyeceksin... Bunun yanında belirli dozlarda topluma korku salmak da işin gereği... “

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.