Rüzgar Çetin tahliye mi olacak?

Rüzgar Çetin tahliye mi olacak?
Kazada ölümüne neden olduğu şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi şikayetinden vazgeçince Rüzgar Çetin için tahliye umudu doğdu.

 

İstanbul Beşiktaş'ta yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in bugün duruşması yapılacak. 8 aydır tutuklu bulunan Çetin için tahliye durumu söz konusu olabilir.

TAHLİYE GERÇEKLEŞME İHTİMALİ VAR

Rüzgar Çetin'in yaptığı kazada şehit olan İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz'ün şikayetini geri çekmesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest kalabileceği öğrenildi. Daha önce Rüzgar Çetin'in 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis  cezası istenmişti. Bu gelişmelerin ardından Rüzgar Çetin'in avukatı Mehmet Uysal "Müvekkilimin artık daha fazla tutuklu kalması hak ihlalidir. Olayın basit taksire dönüşmesi ihtimali kuvvetlidir. Suç değişirse alt sınırı 2 yıldır. Kaçma şüphesi yoktur. Tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." açıklamasını yaptı. 

Çetin'in yaptığı kazada ağır yaralanan ve 250 bin TL’lik tazminat davası açan polis memuru Emre Tetik'te şikayetinden vazgeçmişti.

"ŞİKAYET ÇEKİLMESİ CEZAYI İNDİRİR"

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu, olayda yaralanan ile hayatını kaybeden polis memurlarının Rüzgar Çetin hakkında şikâyetçi olmaktan vazgeçmelerinin Çetin’in alacağı cezayı ciddi derecede indireceğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Suç, "taksirle adam öldürme" suçu. Şikayetler geri çekildiği için de hâkim cezayı alt sınırdan verecektir. Bu da cezanın 5 yıldan başlaması demektir. Olayda kırmızı ışık ihlali, alkol durumu nedeniyle hâkim cezayı yüzde 50 artırabilir. Bu da 7.5 yıldır. Tutukluluk süresi de cezadan düşürülecektir. Erken tahliyeleri sağlayan kanun hükmünde kararname ile de Rüzgar Çetin 1 yıl daha hapis yatıp çıkar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.