PKK’dan açığa alınan “öğretmenler”den ne haber?

PKK’dan açığa alınan “öğretmenler”den ne haber?
Bölücü terör örgütü PKK’ya mensubiyet ve yardım yataklıktan açığa alınan 11 bin 500 öğretmenin durumunun ne olduğu açıklanmazken, yeni yeni illerden “göreve iade” haberleri geliyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yanı sıra PKK’nın kamudaki militanlarına yönelik de operasyonlar düzenlenmiş, bu kapsamda geçtiğimiz ay 11 bin 500 öğretmen “açığa” alınmıştı.

MİT ve emniyet raporlarıyla PKK’yla bağı tespit edilen ve/veya bundan şüphe duyulan 11 bin 500 öğretmenle ilgili araştırma sürecinin akıbeti merak ediliyor.

Bu “öğretmenler”in kamudan ihraç edilmeleri beklenirken, şu ana kadar bu yönde resmi açıklamalar gelmemiş olması ve basında bu doğrultuda haberler çıkmamış olması “Soruşturmalar mı tamamlanmadı, yoksa bu öğretmenler görevlerine iade mi ediliyor” sorusunu akıllara getiriyor.

11 bin 500 MEB personelinden yaklaşık 500’ü Tunceli ilendendi. Tunceli'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 418 öğretmen ile 86 memurun hemen hemen tamamı kısa bir süre sonra yine Bakanlık talimatıyla yeniden görevlerine iade edilmişlerdi.

11 bin 500’ün geride kalan 11 bininin durumunun da aynı şekilde olmasından endişe ediliyor.

Malum, bu MEB personeli ağırlıklı olarak Eğitim Sen adlı sendikaya mensup kişilerdi. Eğitim Sen, bu kişilere sahip çıkarak, eylemler başlatmıştı. Bu çevrelere CHP de destek veriyor.

Öte yandan, değişik illerden Tunceli vari haberler geliyor.

Örneğin Ankara’da dahi kimi okullarda, PKK’dan açığa alınan öğretmenlerin görevlerine geri iade edilenler olduğu belirtiliyor.

MEB’den bu konuda resmi açıklama bekleniyor.

Kamuoyunda merak edilen soru şu:

PKK’dan açığa alınan 11 bin 500 MEB personelinin akıbeti ne oldu? Kaçı kamudan yani meslekten tamamen atıldı, kaçı göreve geri iade edildi?

İŞTE O 11 BİN 500 ÖĞRETMEN

Bu 11 bin 500 öğretmen, MİT ve emniyet raporları doğrultusunda PKK’dan açığa alınmıştı. Bunlar şu kişilerden oluşuyordu:

*Sosyal medya hesaplarında PKK lehine paylaşımlarda bulunup güvenlik güçlerini hedef alanlar,

*Sosyal çevre araştırması neticesinde elde edilen verileri PKK’ya çıkanlar,

*Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda teknik takibe takılanlar,

*DBP’li belediyelerle birlikte düzenledikleri piknik ve gezi organizasyonlarında çocukların kandırılıp dağa götürülmesine zemin hazırlayanlar,

*Terör örgütüne yakın kültür ve gençlik merkezleri ile derneklerde gönüllü olarak çalışanlar,

*Okulların ilk açılış haftasında Kandil’in çağrısı doğrultusunda öğrenci ve velilerini dersleri boykot etmeye teşvik edenler,

*50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim Kobani eylemlerine katılanlar,

*Öğrencileri de yanlarına alarak PKK bağlantılı gösterilere öncülük edenler,

*Polis ile askerin taş ve sopalarla hedef alındığı protesto gösterileri sırasında kameralara yakalanan ya da gözaltına alınıp hakkında tutanak hazırlananlar,

*Terör örgütü üyeliğinden hakkında dava açılanlar,

*Kurum içi soruşturmalarda müfettişlerin tespitleri doğrultusunda uyarı ve kınama cezası alanlar,

*Okulda PKK propagandası yapıp öğrencileri örgütün paravan merkezlerine götürenler,

*Öğrenci velilerinin bizzat şikayet ettiği isimler,

*‘Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı’ kapsamında seçilen öğrencilerle birlikte Avrupa’daki PKK bürolarını ziyaret edenler…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.