Manchester United zirveye yerleşti!

Manchester United zirveye yerleşti!
İngiliz devi, 718 milyon Avroluk kadro değeri ile ilk sıraya yerleşti.

İngiltere Premier Lig'in en köklü kulüplerinden Manchester United, dünyanın en pahalı takımı olarak tarihe geçti. Avrupa'daki 5 büyük ligin takımları arasında, 718 milyon Avroluk kadro değeri ile ilk sırada yer aldı.

Bonservis bedelleri, yıllık ücretler, en pahalı transferler ve gittikçe piyasa değeri artan kulüpler... Avrupa futbolunun önemli araştırma kuruluşu CIES, Avrupa’nın 5 büyük ligindeki takımları, kadrodaki oyuncular için harcanan toplam para miktarına göre sıraladı.

Kadro değeri 718 milyon Avroyu bulan Manchester United, bu alanda bir rekora imza atarak listenin ilk sırasında yer aldı. Paul Pogba’yı 110 milyon Avroluk rekor bonservis bedeliyle kadrosuna katan kırmızı şeytanlar, Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly gibi önemli isimleri de renklerine bağlamıştı.

Geçen sezon 494 milyon Avro değerindeki kadrosuyla rekoru elinde bulunduran Real Madrid ise bu sezon yaptığı 140 milyon Avroluk ek harcamaya rağmen, 634 milyon Avro değerindeki kadrosuyla ikinci sıraya geriledi.

Listenin üçüncü basamağında ise Manchester United’ın ezeli rakibi Manchester City yer aldı. Pep Guardiola yönetiminde sezona hızlı bir giriş yapan City’nin kadro değeri 611 milyon Avro olarak hesaplandı.

Listenin ilk 10 sırasında 5 İngiliz takımı yer alıyor. Premier Lig’de geçen sezon şampiyonluğa ulaşarak bir peri masalına imza atan Leicester City’nin, kadro değeri olarak listenin 26'ncı sırasında yer bulması da dikkat çekiyor.

Listedeki ilk 10 sıra şöyle:

1. Manchester United - 718 milyon avro
2. Real Madrid - 634
3. Manchester City - 611
4. Barcelona - 485
5. Chelsea - 481
6. Paris Saint Germain - 455
7. Juventus - 395
8. Arsenal - 381
9. Bayern Münih - 357
10. Liverpool - 356

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.