Rüzgar Çetin nasıl tahliye oldu?

Rüzgar Çetin nasıl tahliye oldu?
Alkollü olarak yaptığı trafik kazasında bir polisin ölümüne neden olan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapse çarptırılıp tahliye edildi.

Beşiktaş'taki trafik kazasına ilişkin yargılanan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 239 gün hapis yatan sanığın oy çokluğuyla tahliyesine karar verildi. Mahkeme başkanı, karara şerh koydu. İstanbul Beşiktaş'ta alkollü halde polis aracına çarparak bir polisin ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Çetin hakkında mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Çetin ve avukatları katıldı. Şikayetlerini geri çeken, kazada ölen polis Fatih Alagöz'ün ailesi ile yaralanan polis Emre Tetik ve avukatları duruşmaya gelmedi.


SAVCI 22.5 YIL HAPİS İSTEDİ

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Çetin'in kazaya sebebiyet verdiğini belirtti. Alkollü olması, Trafik İhtisas Kurulu raporu ve dosyadaki diğer raporlar, Karayolları Trafik Kanunu'nun birden fazla maddesini ihlal etmesi gerekçesi ile 'bilinçli taksir ile bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması' suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca işlemiş olduğu suçun niteliği, bilinçli taksirle hareket etmesi, iddia olunan suçun cezasının üst sınırı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

İKİ KEZ EHLİYETİNE EL KONULMUŞTU

Son savunmasını yapan Çetin, "Aldığım alkol oranını bilerek, yasal sınırlar içinde olduğumuza inanarak arabaya bindim. Hızlı değildim. Hızlı olmadığım kameralardan görülüyor" dedi. Mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine Çetin, "Bir insanın sevdiklerinden ayrılmasına üzgünüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Daha önce iki kez alkollü araç kullanmak suçundan ehliyetine el konulan Rüzgar Çetin'in 28 kez trafik cezası aldığı ortaya çıkmıştı.

AİLEDEN HELALLİK ALINDI

Çetin'in avukatı Alagöz'ün ailesi ile Tetik'in şikâyetlerinden vazgeçtiğini hatırlatarak "Onların da helalliği alınmıştır" dedi. Mahkeme, Çetin'e taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Ancak mahkeme Çetin'in suçu bilinçli taksirle işlediği gerekçesiyle cezayı 7 yıl 6 ay hapse çıkardı. Çetin'in duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezasını 6 yıl 3 ay hapse indirdi. Çetin'in ehliyetinin 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına karar veren mahkeme Çetin'in tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Karar oy çokluğuyla verildi. Mahkeme başkanı karara şerh koydu. Çetin'in kazada kusurunun yoğunluğu, meydana gelen tehlike ve zararı göz önünde bulundurarak cezanın yüksek sınırdan 15 yıl hapis olarak belirlenmesi ve tahliye edilmemesi gerektiğini ifade etti.

'EN YÜKSEK CEZA VERİLDİ'

Prof. Dr. Ersan Şen: Dava "Bilinçli taksir" suçundan açıldı. Eğer dava "Muhtemel kast" suçundan açılmış olsaydı cezası daha yüksek olabilirdi. Dolayısıyla mahkeme elindekilere göre verebileceği en yüksek cezayı vermiştir. Tahliye edilmesi de doğru bir karar.

'VAZGEÇMELERİ DE ETKİLİ'

Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu: Gerekçeli kararı görmeden değerlendirme yapmak çok da doğru olmaz. Büyük bir ihtimalle olaydaki mağdurların davaya katılmaktan vazgeçmeleri de bu sonuç bakımından etkili olmuştur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.