Numan Kurtulmuş'tan Irak açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Irak açıklaması
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak Meclisi'nin Türkiye'yi Başika'da 'işgalci güç' olarak tanımlamasına sert tepki gösterdi.

 

 

 

Irak Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Başika'da bulunan askeri güçlerini 'İşgalci Güçler' olarak nitelediği karara hükümetten sert tepki geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Bu kararı anlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye'nin hem Irak'ın hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlaması bakımından her türlü sorumluluğunu yerine getiriyor" dedi.

Başika'daki Türk askerlerinin işgalci olmadığının altını çizen Kurtulmuş,"Türkiye Irak merkezi hükumeti ile teröristlerin temizlenmesi için her türlü işbirliğine hazırdır. Musul, musul halkına aittir, Irak Iraklılarındır. Eğer beraber çalışılacaksa nasıl Musul'u DAEŞ'ten temizleyeceğiz bu konular konuşulmalı"dedi.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Kimse kusura bakmasın Irak bu kadar bölünmüşken Başika'daki askerlerimizin varlığına kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Başika meselesinde başından beri Barzani yönetiminin de Türk güçlerinden yardım istediği açıktır. Türkiye Başika'nın tartışma konusu yapılmasına asla izin vermeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.