Rüzgar Çetin'i tahliye eden hakimlere şok!

Rüzgar Çetin'i tahliye eden hakimlere şok!
1 polisin şehit olmasına birinin de yaralanmasına sebep olan Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar veren iki hakim hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Bir polis memurunun ölümüne neden olan kazayı yapan Rüzgar Çetin dün tahliye olmuş bu konu Türkiye'de büyük tartışma yaratmıştı. Bu olayın ardından İstanbul'da bir trafik kazasında annesini  kaybeden C.T.F'nin, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla mahkemeye Rüzgar Çetin'in, tahliyesine karar veren iki hakim  hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

100 BİN LİRA TAZMİNAT DAVASI

Rüzgar Çetin'in, "Verilen ceza  miktarı, tutuklulukta geçirdiği süre, mağdurların şikayetlerinden vazgeçmesini"  göz önüne alarak tahliyesine oy çokluğuyla karar vermesi üzerine bu hükmü veren hakimler Arzu Dur ve Fatma Aybey aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat talebini içeren dilekçe nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

KAMU OYU VİCDANINI SIZLATTI

Dilekçede Türkiye'de her yıl binlerce insanın meydana gelen trafik kazalarında  hayatını kaybettiğini, kazaların toplumsal bir sorun haline geldiği yazılırken, Rüzgar Çetin'in yargılandığı davanın da kamuoyu tarafından yakinen takip edildiğini, bu nedenle takip edilen bir davada verilen kararın hukuka aykırı  olduğu öne sürülerek, kararın adalet duygusunu derinden yaraladığı ve kamu  vicdanını da sızlattığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.