Bakandan flaş yatırım teşviki açıklaması

Bakandan flaş yatırım teşviki açıklaması
Ekonomi Bakanı Zeybekci, yatırım teşviklerine yönelik yapılan yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yapılan düzenlemeyle yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde diğer faaliyetlerden elde edilecek kazançlara uygulanacak oranının tüm bölgelerde yüzde 80'e çıkartıldığını bildirdi.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, mevcut yatırım teşvik sisteminin etkinliğinin artırılması yönünde önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yapılan yeni düzenlemeyle yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde diğer faaliyetlerden elde edilecek kazançlara uygulanacak oranını tüm bölgelerde yüzde 80'e çıkardıklarını vurgulayan Zeybekci, bu kapsamda yatırımcıların vergi indirimi desteğinden daha kısa sürede yararlanabilmesini sağlanacağını ve desteğin etkinliğinin artırılacağını kaydetti.

Zeybekci, söz konusu düzenlemeyle 31 Aralık'a kadar başlanılacak yatırımlar için halihazırda geçerli olan avantajlı vergi indirimi oranları ile sigorta primi işveren hissesi desteği sürelerinin kalıcı olarak uygulanmasını sağlayacaklarını belirterek, "Orta-yüksek teknolojili sanayi sınıfında yer alan motorlu kara taşıtları, makine ve kimyasal madde imalatı gibi daha çok gelişmiş bölgelerde yoğunlaşan, teknolojisi görece daha yüksek olan seçilmiş ürünlerin üretimine yönelik yatırımları 1, 2 ve 3'üncü bölgelerde yer alsalar dahi 4'üncü bölge destek oran ve sürelerinden yararlandıracağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.