PKK'nın hain planı deşifre oldu

PKK'nın hain planı deşifre oldu
İzmir’de yakalanan PKK’lıların Aliağa ilçesindeki Petkim Rafinerisi’ne saldıracakları ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın yeni dönemde Türkiye’de ekonomiyi sıkıntıya sokacak tesislere saldırı yapmayı planladığı ortaya çıktı. İzmir’e bombalı saldırı düzenlemek üzere gelen ve polisinin başarılı çalışması sonucu yakalanan PKK’lı Mehmet Demir, ilk ifadesinde hedeflerinin Aliağa ilçesinde bulunan ‘Petkim Rafinesi’ olduğunu itiraf etti.

SABIKASIZLAR SEÇİLİYOR

2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde okurken katıldığı PKK’nın kamplarında bomba ve silahlı eğitim gördüğünü anlatan Demir, ‘’Örgüt artık bombalı eylemlerde kullanmak üzere daha önce herhangi bir suça karışmamış üniversite öğrencilerini seçiyor. Teröristlerin bombalı saldırı için gönderildiği ilde yakınlarının olmasına önem veriyor. Çünkü yakalanacak olursak, ‘üniversite öğrencisiyiz, akrabalarımızın yanına gezmeye geldik’ dememizi istiyor. Örgüt artık sahte kimlik kullanılmasını da istemiyor. Hakkında suç kaydı olmayanları kullandığı için eylemcilerin kendi isimlerini kullanmasını istiyor” diye konuştu.

AĞABEYİME GELDİM

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptıktan karayolu ile İzmir’e geldiğini anlatan Mehmet Demir, ifadesinde şunları söyledi. “Burada ağabeyim var onda kalacaktım. İlk olarak Cizre ve Silopi’den tanıdığım Ahmet Dündar ve kardeşi Ömer Dündar ile irtibata geçtim. Bomba düzeneği, silahlar ve malzemeleri Balçova ilçesi yakınındaki ormanlık alana gömmeye gittik. O sırada polisler operasyon yaptı. Ahmet Dündar ile birlikte ormanlık bölgeden kaçmayı başardık, Ömer ise yakalandı. Ben deşifre olduğumu bilmediğim için ağabeyimin evine gittim, ancak polisler tedbir almışlar girer girmez yakaladılar.’’

PETKİM’E SALDIRACAKTIK

Hedeflerinin Aliağa ilçesindeki Petkim Rafinerisi olduğunu itiraf eden Demir,’’Uzak olduğu için keşif yapamadık. Yakalanmamış olsaydık keşif yapıp ardında da saldırı düzenleyecektik. Örgüt, asker polisin yanı sıra Türkiye ekonomisine katkı sağlayan firmalara yönelik bombalı saldırı düzenlenmesini istiyor. Bu eylemleri de dünyaya Türkiye’yi güvensiz bir ülke olduğunu göstermek için yapılmasını istiyorlar’’ dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.