12 yaşındaki çocuğa 342 bin liralık fatura

12 yaşındaki çocuğa 342 bin liralık fatura
İspanya'da yaşayan 12 yaşındaki Jose Javier, Google'da reklam vermek isterken yaklaşık 342 bin liralık faturayla karşılaşınca şoke oldu.

İspanya'nın Torrevieja şehrinde yaşayan jose Javier, arkadaşlarıyla kurduğu "Los Salerosos" müzik grubunu internet üzerinden duyurmak ve YouTube'daki videolarını daha fazla kullanıcıya ulaşması için bir plan yaptı.

Youtube'da yayınladığı videolar ile popüler olmak isteyen ve bunun için de Google arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması gerektiğini düşünen küçük Javier kendisine Google'ın ücretli reklam servisi olan Adwords hesabı açtı. Ancak bu hesap 12 yaşındaki bir İspanyol gencinin günlerini kabusa çevirdi.

ÜNLÜ OLMAK İSTERKEN...

"Adwords" isimli uygulama için kredi kartı bilgilerini giren Javier, bunun için de ailesinin kendi adına birikimlerini yatırmak için açtığı hesabı kullandı. Bu sayede hem ünlü olmayı hem de videolarından para kazanmayı düşünen Javier'in, videoları izlenmeye başlamıştı ve ünlü olacağını düşünüyordu.

Ancak Google'dan aldığı hizmetin bir bedeli olduğunu unutmuştu. Çünkü Adwords paralı bir hizmetti. Bu yüzden 100 bin euro'luk bir faturayla karşı karşıya kalan Javier'in annesi Inma Quesada, El Pais gazetesine yaptığı açıklamada oğlunun yaptığından haberi olmadığı, onun sadece yeni enstrümanlar almak için online bir maceraya atıldığını düşündüğünü söyledi.

GOOGLE PARAYI ALMAYACAK

Yaşanan durumla ilgili açıklama yapan Google şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumu analiz ettik ve bu kullanıcıdan herhangi bir ücret tahsil etmedik. Kullanıcının bekleyen Adwords ödemesini de iptal edeceğiz. Google AdWords'ün de aralarında olduğu birçok online hizmet yaş sınırlaması poliçelerini zorunlu kılıyor. Aile çevresini internette güvende tutmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden ebeveynler için "Güvenlik Merkezi" uygulamamız da var. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.