‘Cihangir kardeşliği tarikatı’ndan garip savunma

‘Cihangir kardeşliği tarikatı’ndan garip savunma
Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in alkollü bir şekilde aşırı hız yapıp bir polisi şehit etmesine rağmen, serbest bırakılmasına tepkiler sürerken, “Cihangir kardeşliği tarikatı”ndan garip bir savunma geldi.

“Ünlü” Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in alkollü bir şekilde aşırı hız yapıp bir polisi şehit edip, bir polisi de yaralamasına rağmen, serbest bırakılmasına tepkiler sürerken, “Cihangir kardeşliği tarikatı”ndan garip bir savunma geldi. 

Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu, vicdanları yaralayan karara yönelik tepkileri “Rüzgâr, Sinan Çetin’in oğlu olduğu için böyle yaygara yapıyorsunuz, intikamınızı oğlundan alıyorsunuz” diye niteledi.

Star yazarı Ersoy Dede, bu garip açıklamanın altında imzası olan Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’ndan “Cihangir Kardeşliği Tarikatı’nın önemli isimlerinden” diye söz ederek, şu cevabı verdi:

“Demem o ki, kimsenin Sinan Çetin’i ciddiye aldığı falan yok. Ne sanatı, ne politikası, ne ideolojisi ne de cemaat bağlantısı umurunda insanların. Tek önemsediğimiz alkollü

araç kullanan şımarık bir züppenin, bir polis memurumuzu şehid ettiği halde yürekleri soğutacak cezayı almaması.. Durum bundan ibaret..”

Ersoy Dede’nin yazısı şöyle:

“Sinan Çetin!  

Bu Rüzgâr Çetin davasında her cümle Sinan Çetin üzerinden kuruluyor.. “.. Ünlü yönetmen, usta yönetmen....” Sinema endüstrimizin içler acısı haline ve reklamın algıyı gerçeklikten öte nasıl yönettiğine üzülmeye başladım artık.. Şüphesiz ki çok önemli yönetmenlerimiz-sinemacılarımız var.. Ama Sinan Çetin bunlardan biri değil.. Bu vakte kadar kayda değer hiç bir şey yapmamıştır.. Filmografisi ortada duruyor.. Ya şöhretli isimleri arka arkaya dizerek çektiği reklamlar ya da gişe işi ticari filmler.. Bu adam şimdi “.. ünlü yönetmen...” diye anılıyor.. “Cihangir Kardeşliği Tarikatı”nın önemli isimlerinden Cengiz Semercioğlu, “Rüzgâr, Sinan Çetin’in oğlu old

uğu için böyle yaygara yapıyorsunuz, intikamınızı oğlundan alıyorsunuz” falan gibi garip garip şeyler yazmıştı.. Demem o ki, kimsenin Sinan Çetin’i ciddiye aldığı falan yok. Ne sanatı, ne politikası, ne ideolojisi ne de cemaat bağlantısı umurunda insanların. Tek önemsediğimiz alkollü

araç kullanan şımarık bir züppenin, bir polis memurumuzu şehid ettiği halde yürekleri soğutacak cezayı almaması.. Durum bundan ibaret..”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.