Mehmet Topal: "Kim alınıyorsa alınsın!"

Mehmet Topal: "Kim alınıyorsa alınsın!"
A Milli Takım kaptanı Mehmet Topal, tüm Türkiye'ye seslendi ve "Hiçbirşey Milli Takım'ın önüne geçmemeli. Taraftar sağolsun bizi destekledi ama sadece bununla başarı gelmez" ifadelerini kullandı.

Milli Takım kaptanı Mehmet Topal, son zamanlarda takım üzerinden yapılan polemiklere isyan etti. Dünya Kupası grup elemelerinde oynanan ikinci maçımızda 2-0 geriye düştüğümüz mücadelede Ukraynalılar'ı yenememenin üzüntüsünü yaşayan deneyimli oyuncu, maçın ardından yaptığı özel açıklamalarla tüm Türkiye'ye seslendi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in maç sonu yaptığı "Oyuncuları ne kadar olaylardan sıyırmaya, ayırmaya, korumaya da çalışsak demek ki etkilendiler. Biz uzak tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Futbol dışı olayların Milli Takım'a yansımaması gerekiyor" açıklamalarının altına imzasını attığını belirten başarılı savunmacı, futbol dışı olaylardan nasıl etkilendiğini şu sözlerle dile getirdi:

'BU MAÇ BİZİM DEDİK'

"2-0'dan dönüp, maçı kazanamadığımız için gerçekten çok üzgünüz. Bakın birçok futbolcu benimle birlikte yıkılmış durumda. Buradan söylüyorum; bu yaşanan polemikler artık son bulsun. Bitsin artık. Hiçbir şey Milli Takım'ın önüne geçmemeli. Hırvatistan maçı sonrasında 'Tüm halkımız bizi desteklesin' demiştim. Evet bu desteği burada taraftarımız bize fazlasıyla gösterdi. 2-0 geride olmamıza rağmen bizi motive ettiler, bize inandılar. Ancak sadece seyirci desteğiyle bu iş olmaz. Futbolcular sahaya tedirgin çıkmamalı. Biz oyuncular için özgüven çok önemlidir.

Özgüvenimizi kırıyorlar.

2-0 geriden gelmek önemliydi. Ozan'ın golü çok kritik bir anda geldi. Devre bitip soyunma odasına girdiğimizde ise hep birlikte 'Bu maç bizim' dedik ve inandık. Çok istedik, skoru 2-2'ye getirdik. 3-2 hatta 4-2 bile kazanabilirdik ama olmadı. Maçı döndürmek kolay mı? Tabii ki şimdi üzgün olacağız. Artık İzlanda maçına odaklanıp, zorlu deplasmandan 3 puanla dönmek istiyoruz."

'Kim alınıyorsa alınsın!'

Mehmet Topal, Milli Takım'ı yakından takip eden arkadaşımız Ali Can'a içini dökerken "Siz tabii gazeteciler olarak Rusya'daki Dünya Kupası'na gideceksiniz. Sonuçta bu sizin göreviniz. Ya bizim garantimiz var mı? Bırakalım artık bu saha dışı olayları" ifadelerini kullandı.

"Bu sözlerin medyaya mı kaptan?" sorusuna ise "Hayır, herkese. Kim üstüne alınıyorsa alınsın" yanıtını vererek bu konuda ne kadar dolu olduğunu belgeledi.

(Vatan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.