Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?
Nefesler tutuldu. Türkiye izlanda maçı saat kaçta hangi kanalda merak konusu. Taraftarlar bu sorunun cevabını arıyor. İşte Türkiye İzlanda maç detayları..

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarınki rakibi İzlanda ile daha önce yaptığı 9 maçtan sadece 2'sini kazanabildi. İki ülke A milli takımları arasındaki 9 maçın 5'inde İzlanda galip geldi, 2'si  berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekip, karşılaşmanın oynanacağı Reykjavik'teki 5 maçın 4'ünü yitirdi, birinde berabere kaldı, galip gelemedi. Peki milli maç hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? 

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki üçüncü rakibi İzlanda ile daha önce 9 maç yaptı, sadece 2'sini kazanabildi. Milliler, 8'i resmi, biri özel olmak üzere yaptıkları 9 maçta 5 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı, 2 kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşi İzlanda'da, 4'ü Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 16 gole, Türkiye 10 golle yanıt verdi.

İZLANDA TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA SAAT

Reykjavik'te galibiyet yok 

Türkiye, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 5 maçın 4'ünü yitirdi, birinde berabere kaldı, galip gelemedi. İki ülke milli takımları, yarınki maçın oynanacağı başkent Reykjavik'te ikisi Dünya Kupası Elemeleri, ikisi Avrupa Şampiyonası Elemeleri, biri de özel olmak üzere 5 kez karşılaştı. Resmi maçlarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1990 Avrupa Şampiyonası elemelerinde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki maçları 2-0 ve 2-1, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki müsabakayı 3-0'lık skorlarla yitirdi, özel karşılaşmayı ise 5-1 kaybetti.

İlk randevu 1980'de 

İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, yarınki maçta Türk Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi. 1991'de yapılan özel maçı İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla kazandı. İzlanda ve Türkiye, 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

Son dakika golüyle EURO 2016'ya 

İki ülke milli takımları, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde de aynı grupta yer aldı. Ay-yıldızlı ekip, Reykjavik'te 9 Eylül 2014 tarihinde rakibine 3-0 yenilerek, grup maçlarına kötü bir başlangıç yaptı. Milliler, 13 Ekim 2010'da, gruptaki son maçında Konya'da ağırladığı rakibini son dakikada Selçuk İnan'ın serbest vuruştan attığı golle 1-0 yenerek, en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçında yarın deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Başkent Reykjavik'teki 15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşma, TV8'den canlı yayınlanacak.

Türkiye İzlanda maçı ile ilk galibiyet peşinde. Ay-yıldızlı ekip, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçında yarın deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak - İngiliz hakem Mark Clattenburg'un yöneteceği maç TSİ 21.45'te başlayacak.

İngiltere Futbol Federasyonundan Mark Clattenburg'un yöneteceği müsabakanın yardımcı hakemliklerini Jake Collin ile Simon Peter Bennett yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Anthony Taylor olacak.

Grupta ilk maçında Hırvatistan ile 1-1, ikinci maçında da Ukrayna ile 2-2 berabere kalan milli takım, İzlanda karşısında sahadan üç puanla ayrılarak ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak. Türkiye grupta 2 puan ve averajla 4. sırada yer alırken, ilk maçında Ukrayna ile 1-1 berabere kalan ve ikinci maçında Finlandiya'yı 3-2 yenen İzlanda ise 4 puan ve averajla 2. sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.