İstanbul'a yeni bir metro hattı geliyor

İstanbul'a yeni bir metro hattı geliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem, Beylerbeyi, Küçüksu Tüneli'nin yapılacağı müjdesini verdi.

Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde görüşülerek oyçokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren bütçe 410 milyon TL olarak Meclis’ten geçti. Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da hayata geçirilecek 2 büyük projeyi de ilk kez açıklayarak, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem-Beylerbeyi- Küçüksu Tüneli’nin yapılacağı müjdesini verdi.

Habertürk'ün haberine göre; Üsküdar Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Bütçesi ve Stratejik Plan ile Performans Programı’nı görüşmek üzere ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Stratejik Plan ile yine Stratejik Plan’da yer alan amaç ve hedeflere bağlı olarak hazırlanan Performans Programı da oyçokluğuyla kabul edildi. Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, Ak Parti ve CHP Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Üsküdar Belediyesi birim müdürleri de katıldı. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 410 milyon liralık 2017 yılı bütçesi Meclis’e sunuldu.

2019’A YETIŞMESI HEDEFLENIYOR

Yapılan oylamada bütçenin oyçokluğuyla kabul edildiği Meclis toplantısında konuşan Başkan Hilmi Türkmen, bu dönem yapılacak ‘kentsel dönüşüm’ çalışmalarının yanı sıra ‘Üsküdar Meydan Düzenlemesi’, temizlik, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat, sosyal yardım alanlarında yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında da bilgi verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıKadir Topbaş ile görüştüğüne değinen Başkan Türkmen, Üsküdar’da başlanacak 2 büyük projenin de müjdesini verdi. Başkan Türkmen’in yaptığı açıklamaya göre, raylı sistem Üsküdar’dan Beykoz’a kadar uzanacak. Marmaray’ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Türkmen, “Projeleri yapılıyor. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor” diye konuştu.

MEYDAN 2018’DE BİTECEK

Üsküdar’da 2 tane önemli hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, bunlardan birisinin ‘kentsel dönüşüm’ diğerinin de ‘Üsküdar Meydan Projesi’ olduğunu belirtti. Başkan Türkmen, 2004’ün mayıs ayında Marmaray’ın temelinin atıldığı günden bu yana sürekli bir şantiye görünümünde olan meydanı, 2018 yılının ağustos ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Türkmen, Çamlıca Tepesi’ndeki anten kirliliğine de son verileceğini belirtip vericiler kaldırılıp Küçük Çamlıca Tepesi’ndeki inşası süren tek bir kuleye taşınacağını söyledi. 53 kattan oluşan kulenin yüksekliği 220 metre olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.