Yenibosna'da özel halk otobüsü kundaklandı

Yenibosna'da özel halk otobüsü kundaklandı
Yenibosna'da otobüs duraklarında park halinde bulunan Özel Halk Otobüsü madde bağımlısı olduğu öğrenilen bir kişi tarafından gece saatlerinde ateşe verildi.

İstanbul Bakırköy, Yenibosna'da İETT Otobüs Duraklarında gece saat 23:45 sıralarında park halinde bulunan Özel Halk Otobüsü madde bağımlısı olduğu öğrenilen bir kişi tarafından ateşe verildi. Otobüste başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevrede park halinde bulunan 2 otobüse de sıçradı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine Siyavuşpaşa, Kocasinan ve Bakırköy İtfaiye Amirliği'ne bağlı ekipler gelerek yangına müdahale etti. Alev alev yanan otobüsler itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası 3 Özel Halk Otobüsü kullanılamaz hale gelirken, 1 kamyonet ve bir araçta da maddi hasar meydana geldi.

ALEV ALEV YANDI

Bu sırada yanan otobüsler bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otobüslerin alev alev yandığı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi görünüyor. Kundaklama sonrası kamyonetinde maddi hasar meydana gelen Kemal Demirbilek isimli  vatandaş,"Ben evde yatıyordum haber verdiler bana, araban yanıyor diye. Zaten çok yakın ev ile garajın arası. Geldiğimde zaten otobüs yanıyor, benim kamyonda yanmak üzereyken bir şekilde arabayı kurtardık.  Arabamızı kurtardık işte, önleri kısmen yandı ama diğer otobüsler tamamen yandı" dedi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

İtfaiye ekipleri olay yerinde soğutma çalışması yaparken, Özel Hareket Polisleri de "Akrep" diye tabir edilen zırhlı araçlarla olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Özel Harekat Polisleri çevrede kuş uçurtmazken, çevrede de arama yaptı. İtfaiye ekipleri yangını tamamen söndürdükten sonra polis ekipleri yanan otobüsler üzerinde detaylı olay yeri çalışması yaptı.

MADDE BAĞIMLISI KİŞİYİ POLİS YAKALADI

Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, bir yandan da çevredeki vatandaşların bilgisine başvurdu. Edinilen bilgiye göre polis ekipleri olayı gerçekleştiren şüphelinin eşgalini belirledi. Çevrede geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri verilen eşgale uygun bir kişiyi gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen şüphelinin yapılan GBT sorgusunda hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı çıktı. İsminin Mehmet S. (22) olduğu öğrenilen kişinin de 3 yıl önce de aynı şekilde kundaklama olayına karıştığı öğrenildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.