Son dakika haberi: Şemdinli'den acı haber! Şehit ve yaralılar var

Son dakika haberi: Şemdinli'den acı haber! Şehit ve yaralılar var
Şemdinli'den son dakika acı haberler gelmeye devam ediyor. Hain saldırı sonucu 10 asker ve 8 sivil vatandaş şehit oldu. Son dakika haberi ile ilgili detaylar haberimizde...

Son dakika haberi: Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki karayolunda askeri birlik önündeki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bu sabah 'canlı bomba' PKK'lı teröristin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaş yaşamını yitirdi. 5 ton bomba yüklü kamyonetle, kontrol noktasında bekleyen araçların arasına 'intihar dalışı' şeklinde gerçekleşen saldırıda, 11'i asker 27 kişi de yaralandı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısı bugün saat 09.45'te, Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2'nci Hudut Bölüğü önünde meydana geldi. Bölüğe yaklaşık 150 metre uzaklıkta ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerler durdurdukları araçlarda kontrol yaparken, Şemdinli yönünden gelen kamyonete de görevli jandarma erleri biraz ilerde 'dur' ihtarında bulundu.


PKK'LILAR TACİZ ATEŞİ AÇIP DİKKATLERİ DAĞITTI

Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçların bulunduğu noktaya hareket edince askerler ateş açtı. Tam bu sırada çevrede beliren PKK'lı teröristler da askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri o yöne çevirirken, 'canlı bomba' terörist jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına 'İntihar dalışı' yapıp 5 ton bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık cehenneme döndü, kontrol noktasındaki çok sayıda askerler ile araçları içinde bulunan sivil vatandaşlar bir anda kendilerini can pazarında buldu.

Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanılmaz hale geldi. Patlama yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğinde çukur oluşurken, kontrol noktasına 150 metre uzaklıktaki 2'nci Hudut Taburu'nun nizamiyesi ve binaları da hasar gördü.


10 ASKER ŞEHİT

Saldırıda yaralılara ilk müdahaleyi yakındaki 2'nci Hudut Bölüğü'ndeki askerler yaparken, olay yerine Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'dan sağlık ekipleri ve takviye birlikler sevk edildi. Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'deki hastanelerde de sağlık personelinin tümü göreve çağrıldı.

10 askerin şehit olduğu, 8 sivilin yaşamını yitirdiği son dönemdeki en fazla can kaybına neden olan saldırıda yaralanan 11 asker ile 16 sivil vatandaş da ambulanslar ve helikopterlerle Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

DÜĞÜN KONVOYU KIL PAYI KURTULDU

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki patlamada, bir düğün konvoyunun ise kıl payı kurtulduğu öğrenildi.

Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde Durak Karakolu’na sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şemdinli’den Yüksekova ilçesine gelin almaya giden Can ailesinin düğün konvoyu da patlamadan kıl payı kurtuldu. Karakola yaklaşık 300 metre mesafedeyken patlamanın meydana gelmesiyle konvoy durdu. Yolun trafiğe kapanması üzerine düğün sahipleri ise gelini almadan tekrar Şemdinli ilçe merkezine döndüler.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada Durak Jandarma Kontrol Noktası'na düzenlenen saldırının ardından, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"9.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2. Hudut Bölüğü önünde Jandarma Birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetimi ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete 'dur' ihtarı yapılmış. Aracın durmaması üzerine ateş açılmış, ancak etraftan BTÖ mensuplarınca da taciz ateşi yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememiş ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanılmak sureti ile civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun."


NUMAN KURTULMUŞ'TAN DA AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, "Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.