Akşam'dan müthiş yalan!

Akşam'dan müthiş yalan!
Gizliden gizliye yaptırdıkları anketlerin sonuçlarını beğenmeyen kimi çevreler ve bazı medya grupları şimdi de seçmen kütüğü yalanına sarıldılar. En çarpıcı yalana ise Akşam imza attı. İşte ayrıntıları:

Gazete ve televizyonlar yayımladıkları haberlerde adreslerin doğru olmadığını savunuyor ve hile yapıldığını ileri sürüyor. Bu konuda en çarpıcı haber dün Akşam Gazetesi'nde yayımlandı. 'Seçmen Tavuklar' başlıklı haberde "Seçim uyanıkları bu kez bir kümesi adres gösterip 10 seçmen kaydetti. Sayı doğru ama kümestekilerin 6'sı tavuk, 4'ü horoz." denildi. Ancak bu haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10 adresinde kümes değil, 4 katlı bir apartman var. Evin bahçesindeki kümes, apartmanda oturan Zeynel Taşyaran'a ait. 1990 yılından beri oturduğu apartmanı 'kümes' olarak gösteren haberi eleştiren Zeynel Taşyaran, "Tamamen aldatmaca." ifadesini kullanıyor.

5 çocuk babası olduğunu ve hepsinin evlendiğini söyleyen Taşyaran, oğullarının her seçimde aynı adresten oy kullandığını belirtiyor. Taşyaran, "Söylenen adreste kümes yok, biz oturuyoruz. Koca binanın kümese benzer bir yanı mı var?" şeklinde konuşuyor. Taşyaran'ı Kavaklı Mahallesi Muhtarı Necip Özhan da doğruluyor. Özhan, şunları kaydediyor: "Burada haber yapan arkadaş söylenen adreste bulunan 10/3 numarayı kümes gibi göstermiş. Böyle bir saçmalık var. Tamamen yalan bir haber. Seçim listesine baksınlar bakalım, böyle bir hayali seçmen ya da adreste herhangi bir kümes var mı? Burası kümes değil. Burada bir apartman bulunuyor. İçinde ise 4 tane daire yer alıyor." Muhtar Necip Özhan, sözlerini tek tek seçmen listelerini göstererek destekliyor.

Akşam Gazetesi'nde dün ilginç bir haber yayımlandı. İstanbul'da bir kümesin adres gösterilerek 10 seçmen kaydettirildiği ileri sürüldü. Ancak haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10 adresinde kümes değil,

4 katlı bir apartman var.

İşte 'tavuk' gösterilen seçmenler

Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10/1: Fatma Okumuş, Gülsün Okumuş, Hüseyin Hüsnü Okumuş, Hüsnü Okumuş, İsmail Okumuş.

Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10/2: Muzaffer Taşyaran ve Songül Taşyaran.

Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10/3: Halime Avcı, Mehmet Avcı, Yılmaz Avcı.

Beylikdüzü, Kavaklı Mahallesi, Menekşe Sokak No: 10/4: Azmi Alay, Hüseyin Alay, Kıymet Alay ve Şazer Yiğiter.Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.