ABD'nin terörle ittifakı: Kimi listesine aldıysa..

ABD'nin terörle ittifakı: Kimi listesine aldıysa..
PKK'yı 'müttefik' ilan eden Washington, bugüne dek kimi terör listesine almışsa onu destekler oldu.

Suriye'de 2 yılı aşkın süredir PKK terör örgütü ile ittifak halinde olan ABD, halen Washington'un terör listesindeki Şii gruplarla birlikte Musul'a saldırı hazırlığı yapıyor. ABD'nin Suriye'deki 'kara gücü' durumunda olan PYD, Kandil'den yönetilen bir örgüt ve doğrudan ABD'nin terör listesindeki PKK'ya bağlı. Yine uzun yıllardır aynı listede yeralan Lübnan merkezli Hizbullah da, Suriye'de Ayn İsa ve Resulayn çevresinin DAEŞ'ten alınması sırasında ABD-PYD ortaklığına militan desteği verdi. Hizbullah'ın benzer bir desteği de Tel Rıfat ve Minnah cephesinde muhaliflere karşı militan göndermek suretiyle oldu.

TÜRKİYE KARŞITI LOBİNİN ÖNCÜSÜ

PKK müttefiki ABD, Ankara'nın Musul operasyonunun dışında tutulması için de yoğun bir propaganda faaliyetine girişti. Özellikle Irak'ta bu yöndeki faaliyetler, Musul harekatının yaklaşmasıyla birlikte hız kazandı. Başika Üssü'ne yönelik provokatif açıklamalarda ABD'nin ana yönlendirici olduğu kaydediliyor. Başta Türkiye olmak üzere bölgedeki tüm Sünni aktörleri operasyon dışı tutma konusunda Irak hükümeti ve yerel unsurları harekete geçiren ABD, halen aktif terör listesinde yeralan birçok örgütle Musul için işbirliği yapıyor.

PENTAGON'UN 'EN TEHLİKELİ' ORTAKLARI

Irak'ta savaşan Şiilerin çatı örgütü 'Haşdi Şabi', 7 yıldır ABD'nin 'en tehlikeli terörist' olarak listeye aldığı Cemal Cafer Muhammed (Ebu Mehdi el Mühendis) tarafından yönetiliyor. Suriye'de Esed lehine savaşan ve birçok bölgede katliamlara imza atan Hareket-i Nuceba örgütü ve lideri Ekrem Abbas da aynı global listede 'terörist' kategorisinde bulunuyor. Bunun yanında Hizbullah-Hasan Nasrallah, Ehlül Hak, Ketaib Hizbullah, Şuheda Tugayları, İmam Ali Tugayı gibi Şii gruplar da yine ABD tarafından terör grupları arasında gösterilen Şii yapılanmalar. Pentagon, başta PKK olmak üzere uluslararası terör listesinde yeralan 7 grup ve 3 önemli ismi, Musul operasyonunda aktif olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.