Erdoğan'ı öldürmeye yemin etmişler

Erdoğan'ı öldürmeye yemin etmişler
FETÖ'nün subay rütbesindeki ‘gizlenen' unsurlarının tespiti için derinlemesine inceleme başlatıldı. Bu subayların Cumhurbaşkanı'nın canına kast etme yemini ettikleri öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK'da gerçekleştirilen FETÖ temizliği çerçevesinde ilk etapta disiplin süreçleri işletilerek atılan alt kadrolar, derinlemesine yeniden incelemeye alınıyor. FETÖ'nün evlerinde yetişen ve kendini gizlemeyi başaran genç subayların, mücadele konusunda kararlılığı ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canına kast etme yemini ettikleri ifade ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ordu içinde geniş çaplı FETÖ temizliği gerçekleştirilirken, üst düzey subaylar, birbiri ardına alınan YAŞ kararlarıyla ordudan atıldı. Alt düzey subayların uzaklaştırılmaları için de disiplin süreçleri işletildi.


EYLEME KATILMADILAR

FETÖ'nün, 90'lı yıllarda başladığı TSK içindeki yapılanmasına, ilerleyen yıllarda yoğunlaşarak devam ettiğine yönelik tespitler üzerine hükümet, özellikle YAŞ'a girmeyen teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbelerine yönelik incelemeyi detaylandırdı. Hükümete ulaşan bilgiler arasında, kendini gizlemeyi başaran FETÖ'cülerin, mücadeleyi sonuna kadar sürdürme konusundaki kararlılığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canına kast etme yemini ettikleri de yer alıyor. Bu unsurların, ikinci kez darbe girişiminin olacağı ihtimalinin güçlü tutulmasına yol açarak, hükümet ve halk üzerinde korku salmayı sürdürmeyi amaçladıkları belirtiliyor. Yapılan detaylı incelemede, özellikle FETÖ'nün evlerinde yetişmiş olmasına rağmen herhangi bir eyleme katılmadığı için gizlenen unsurlara dikkat ediliyor. İncelemelerde, FETÖ'nün askeriyeye yoğun olarak eleman yerleştirdiği tespit edilen yıllarda askeri okullara yerleşen isimlerin bugüne kadarki bağlantıları didik didik edilecek. Bylock gibi FETÖ'nün kendi arasında kullandığı iletişim ağının tam olarak deşifre edilmesi de, gizlenmiş unsurların ortaya çıkarılmasında etkili oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum