Kız yurdunu karıştıran iddia!

Kız yurdunu karıştıran iddia!
Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören 1600 kız öğrencinin kaldığı yurtta 4 gün içinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler eylem yaptı.

4 saat süren eylem, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın, bina önüne polis ekibi koyarak öğrencilere güvenliklerini sağlayacakları sözü vermesi üzerine sona erdi.

Kozlu İlçesi'nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait ve bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda, iddiaya göre geçen cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldı. Polisin bir gün sonra yakaladığı şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurtta dün akşam saatlerinde bir kızın daha otomobille kaçırıldığı iddiaları üzerine öğrenciler yurdu boşalttı. 4 günde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını ve yurdun bulunduğu mahallenin de tenha olmasından dolayı can güvenliklerinin olmadığını ileri süren yaklaşık 250 öğrenci, alkışlarla ve sloganlar atarak eylem yaptı. Bu sırada 2 kız öğrenci baygınlık geçirdi, fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yurt önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. 

ÖĞRENCİLERİ EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Avcı, polis aracının hoparlöründen öğrencilere seslenerek eylemi bitirmelerini, konuşarak bütün sorunları çözebileceklerini söyledi. Öğrenciler ise Avcı'nın talebini ıslık ve alkışlarla protesto ederek eylemlerini sürdürdü. Ardından yurt önüne gelen İl Emniyet Müdürü Osman Ak, öğrencilerin bir kısmıyla yurt içinde görüşme yaptı. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Ak, yurdun önüne ekip aracı ve 4 polisin yerleştirilmesi talimatını verdi. Bir süre daha dışarıda beklemeye devam eden öğrenciler, yaklaşık 4 saat süren eylemlerini sonlandırarak odalarına geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.