Yeni Şafak yazarından çarpıcı Arınç soruları

Yeni Şafak yazarından çarpıcı Arınç soruları
Yeni Şafak’tan Salih Tuna, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ait olduğu ileri sürülen “açıklamalar” üzerinden Bülent Arınç’a fena giydirirken, Bakanlık’tan yalanlama geldi.

Dün bazı internet sitelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, 2011 seçimlerinde çok sayıda Gülencinin AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu, fakat bunların hiçbirine geçit vermediklerini anlatırken, “Bülent Arınç’ın ise bazı Gülencilerin aday gösterilmesi için gayret gösterdiğini söylediği” iddia edilmişti.

Adalet Bakanlığı’ndan bu sabah yazılı bir açıklama yapılarak, Bozdağ’ın Arınç’la ilgili böyle bir ifadesinin olmadığı bildirildi.

Olan Yeni Şafak’tan Salih Tuna’ya oldu! Tuna, dün internete düşen bu sözler üzerinden kaleme alıp, bugünkü Yeni Şafak’ta yayınlanan yazısında, Arınç’a yüklenerek “Bülent Bey acaba kimler için “gitti geldi?” Daha da önemlisi, bu insanlar nerde şimdi? Mesela, içlerinde Adil Öksüz de var mıydı?” diye sordu.

Tuna’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kendisinin de milletvekili belirleme komisyonunda yer aldığı 2011 seçimlerinde, FETÖ ile irtibatlı ne kadar kişi varsa hepsinin de aday olduğunu söyledi.

Ne ki dönemin başbakanı Erdoğan geçit vermedi.

Aday olmadılar diye hemen pes mi ettiler sanki? Hiç sanmam. Kapıdan kovulmuşlarsa bacadan girmeye çalışmışlardır.

Zaten bunun için de devreye Bülent Arınç'ı soktular. Ya da Bülent Bey kendiliğinden araya girdi, orasını bilemem. Orasını bilse bilse, “Erdoğan düşmanı AKP'li fırıldaklar” bilir.

Niye mi?

Çünkü gözünün üstünde kaşı var diyenlere haset edecek kadar Bülent Bey'i sahiplendiklerine göre bildikleri bir şey var demektir. Neyse.

Bekir Bozdağ şöyle anlatıyor: “Bülent (Arınç) Bey gitti geldi ama Cumhurbaşkanımız kimseye onay vermedi. Sadece bir iki kişi, birisi Muhammed birisi İlhan İşbilen. Hakan (Şükür) sporcu vasfıyla kondu bir yere. Birkaç kripto sonra çıktı, istifalara bakarsanız 10'u bile bulmadı. Başarmış olsalardı, AK Parti'yi böleceklerdi. Milletvekili olacaklardı ve istifa edin denince, AK Parti iktidarını düşüreceklerdi…”

İnsan ister istemez merak ediyor; Bülent Bey acaba kimler için “gitti geldi?”

Daha da önemlisi, bu insanlar nerde şimdi?

Mesela, içlerinde Adil Öksüz de var mıydı?

Saçma mı?

Neden saçma olsun yahu, Hava Kuvvetleri İmamı olmak milletvekili adayı olmaya engel mi?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.