Taşeron işçi Hak İş Başkanı’nın yakasına yapıştı

Taşeron işçi Hak İş Başkanı’nın yakasına yapıştı
Bitlis’te bir taşeron işçinin Hak İş Başkanı Mahmut Arslan’ın yakasına yapışıp, Hükümet’in kadro sözü konusunda hesap sorduğu ortaya çıktı.

Son seçim öncesi iktidar partisinin taşeron işçilere verdiği kadro sözünü henüz yerine getirmemiş olması, Hükümet’e yakın sendikaları da zora soktu. Bitlis’te bir taşeron işçinin Hak İş Başkanı Mahmut Arslan’ın yakasına yapışıp, hesap sorduğu ortaya çıktı.

Olayı Sinan Burhan, Akit’teki köşesinde şöyle anlattı:

“Başkanın üzerinde en çok durduğu konu ise taşeron işçilerin durumu ve mevsimlik işçilerin ne olacağı konusuydu. Hatta Başkan Mahmut Arslan Bey, Bitlis’te devlet hastanesinde bir taşeron işçinin kendi yakasına yapıştığını ve bu konuda haklı olarak hesap sorduğunu belirtti.

Başkanlar Kurulu toplantısı sonucunda bu konuyla ilgili şöyle bir rapor ortaya çıktı: “Uzun süredir kangren haline gelen taşeron işçilik sorunu acilen çözülmelidir. Geçtiğimiz hükümet döneminde hazırlanan, fakat beklentileri karşılamayan tasarıdan vazgeçildiği görülmektedir. Sürekli vurguladığımız gibi; kamuda çalışan tüm taşeron işçiler kadrolu işçi olarak istihdam edilmelidir. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi; çalışma barışının yaygınlaşması ve verimliliğin artmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Hükümetin, kamu personel rejimini bir bütün olarak ele alacağını açıklamasını olumlu buluyoruz, ancak acil çözüm bekleyen taşeron işçilik sorunu zamana yayılmadan bir an önce, kökten ve kalıcı bir şekilde sendikaların talepleri doğrultusunda, kadro verilerek çözümlenmelidir.”

Gerçekten gerek mevsimlik işçiler gerekse taşeron işçileri bu konuda büyük bir beklenti içerisindeler. Hükümetin seçim öncesi verdiği taşeron işçilere kadro sözü bir an önce tutulmalıdır. Aileleriyle birlikte milyonlarca taşeron işçisi büyük bir heyecanla kadro beklemektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.