Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor-CANLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor-CANLI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" Temalı 9. Avrasya İslam Şurası Açılışı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" Temalı 9. Avrasya İslam Şurası Açılışı'na katıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz'u farklı kılan husus darbe girişiminde kendilerini dini bir cemaat olarak görüyor olmalarıdır. Kan akıtacak kadar gözlerini karartan meseleri göz önünde bulundurmalıyız. DEAŞ, El-Kaide gibi örgütleri de unutmamalıyız. FETÖ, hem itikadı hem de eğitim ve ticaret odaklarıyla DEAŞ kadar önemli tehdittir. Ülkemizin önde gelen Din adamlarını bir araya getiren bu İslam Şurası'nın çeşitleri tespitleri vardır. FETÖ, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketidir.  Ortadoğudaki özgürlük hareketi bu örgüt tarafından alabildiğince istismar eidlmiştir. Kendi egomenyasını krumak için uğraşmıştır. Sizlerden bu konuda gayret ve destek bekliyoruz. 

İslam dünyası sadece terörizm altında acı çekmekle kalmıyor aynı zamanda ağır ithamların hedefi oluyor. Suriye'de, yeme'de hatta Türkiye'de bir dönem aynı oyun oynandı, oynanıyor... Benim Sünnilik, Şiilik adında bir dinim yoktur. Benim dinim İslam'dır. İslam'ın tüm sahih yorumları hürmete layıktır. Ben kendi yorumumu da İslam'ın üzerine çıkarmadım, çıkaramam. Ama bunu yapanlar var. İslam dünyasının içine saçılan fitne tohumları, müslümanların kanlarını döküyor. İslam dünyası müslümanlar kendi içlerinde birlik olsalar sorunların çözümlerini çatışmalarda değil, hoşgörüde, saygıda arasalar bu terör örgütleri asla ortam bulamazlar. Unutmamalıyız ki bu projeye hayat veren kendi içlerimizdeki hatalar, hrıslar, husumetlerdir. İğneyi kendimize, çuvaldıza başkasına batırmalıyız. 

'BUGÜNE KADAR HRİSTİYAN TERÖRÜ DUYDUNUZ MU?'

Faili Müslümansa eylem İslami terör olarak adlandırılıyor. Faili Müslüman değilse bu terör olarak dahi adlandırılmıyor. Bugüne kadar Hristiyan terörü, Yahudi terörü diye bir şey duydunuz mu? Sadece eylemci Müslümansa inancı ile sıfatlandırılır. Medya da bu konuda asla masum değildir. Eylemleri bu şekilde tasnif eden politikacılar asla masum değildir.

Bazı ülkeler Afganistan'da vs operasyon yapacak, Türkiye sınırlarındaki tehklikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz. Suriye'de sabır sabır dedik.

'SÖZ VERMELERİNE RAĞMEN TUTMADILAR'

DEAŞ'ı Cerablus'tan attk. Oradan atmakla kalmadık Rai'den de attık. Şimdi güneye doğru bu DEAŞ'ı, PYD'yi sürüklüyoruz. ABD'ye dedik ki Münbiç'te PYD ve YPG olmayacak. Buranın yüzde 90-95'i Arap, buraya niye YPG'yi sokuyorsunuz? Koalisyon güçleri hep beraber temizleriz. Söz vermelerine rağmen tutmadılar. Biz şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

'IRAK BAŞBAKANI ÖNCE HADDİNİ BİL'

Musul'da yapılacak operasyonlara da aynı anlayışla... Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak'ın başbakanı... Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz.

Benim ülkemde eğer ABD'li bir terörist bir yeni bombalarda biz de çıkaracağımız parlemonto kararıyla ABD'yi mahkum etme yoluna gider miyiz? gideriz.

Teröristin iyisi kötüsü olabilir mi? Irak'taki tüm bu gelişmelere Irak kalamayız. Oradaki kardeşlerimizi görmezden gelemeyiz. Yaşadığımız krizler islam dünyasının yeni uyanışa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Teröre bulaşan her örgütün ikitadı sapma içinde olduğu bir gerçektir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.