İşte Erdoğan'ın sözünü ettiği o kayıtlar

İşte Erdoğan'ın sözünü ettiği o kayıtlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Başbakan'ı İbadi'ye ithafen "Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar yayınlanacak" dediği kayıtlara ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9. Avrasya İslam Şurasında yaptığı açıklamada, Başika'daki Türk askerini işgalci ilan eden Irak'ın Başbakanı Haydar El İbadi'nin 2 yıl önce Ankara'ya gelip, Türkiye'den askeri ve eğitim konularında yardım istediğini söyledi.

Erdoğan, "Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlıkayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak" diye konuştu.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAHSETTİĞİ O YARDIM AÇIKLAMASI

25 Aralık 2014'te Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Irak'ın Başbakanı Haydar el İbadi, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti.

İbadi, Türkiye'den askeri ve eğitim konularında yardım istediklerini, Türkiye'nin bu konuda yardım edeceğini belirterek, "Türkiye bize DAEŞ konusunda yardım sunulacağını söyledi, askeri, eğitim ve hatta silah yardımı konusu bile konuşuldu, listeler sunuldu, yardıma hazır olduklarını ifade ettiler çünkü DAEŞ terör örgütünü güçlerimizi seferber ederek, komşularımızın desteğiyle bertaraf edebiliriz, Türkiye'ye bu konuda çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ŞİMDİ İNKAR EDİYOR AMA GERÇEKLER ORTADA

Irak Başbakanı İbadi, Musul operasyonu öncesi Türk askerinin Irak'taki varlığını işgalci ilan edip, Başika üssünün kurulması o üsse Türk askerinin eğitim için gelmesi konusunda bizzat kendisinin talepte bulunduğunu inkar etse de gerçekler ortada.

HAŞDİ VATANİ: "BİZİ TÜRK ASKERİ EĞİTİYOR"

Iraklı Sünni savaşçılardan oluşan Başika'daki Haşdi Vatani adlı grubun komutanı Muhammed Yahya da Reuters ve Rudaw TV'ye yaptığı açıklamalarda Başika kampında Türk askerlerinin kendilerine eğitim verdiğini ve bu sayede 2500 savaşçının Musul operasyonuna katılabilir hale geldiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.