O dolarları kim verdi?

O dolarları kim verdi?
Yener Yermez’i müebbet hapse mahkum eden Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama sırasında atladığı ilginç ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor. Yermez’in 10 milyona muhtaçken Askeri Cezaevi’ne girerken iç çamaşırından çıkan dola

Üzeyir Garih cinayetinde Ergenekon bağlantısının ortaya çıkmasının ardından, Yener Yermez’i müebbet hapse mahkum eden Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama sırasında atladığı ilginç ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor.

Yener Yermez’in, ifadelerinde; Hasdal’dan kaçtıktan sonra beş parasız kalıp köprü altında kaldığını ve İş Bankası’nda kalan 10 milyonunu çekmek isterken az daha yakalanacağını söylemesine rağmen cezaevine girerken iç çamaşırından 450 dolar çıktığı tespit edildi.

Yermez’in 10 milyona muhtaçken Askeri Cezaevi’ne girerken iç çamaşırından çıkan dolarları kimden aldığının üzerinde durulmadı. Yermez’in bu parayı kimden aldığı halen muamma.

Yener Yermez, ele geçirilmesinin ardından verdiği ifadede 10 milyona bile muhtaç olduğunu şöyle anlatmıştı: “Hasdal’dan kaçtıktan sonra Alibeyköy tarafına yürüdüm. Karaköy’deki köprü altında iki gün saklandım. Bu arada gazeteleri alıp kendimle ilgili haberleri okudum. 30 Ağustos sabahı İş Bankası hesabımda bulunan 10 milyon lirayı çekmeyi düşündüm. Bu yüzden kaldığım yerden aşağı doğru yaya olarak bankaya gittim. Hemen kartımı taktım. 0001 numaralı şifreyi girdim. Hesabımda 10 milyon lira olduğunu gördüm. Para çekme tuşuna ‘evet’ dedim. ‘İşleminiz yapılıyor, bekleyiniz’ diye yazı yazdığını gördüm. Biraz bekledim, ne kartı verdi ne de parayı. Düğmelere bastım, yine bir şey olmadı ve huylandım. ‘Polise mi haber veriyorlar acaba?’ diye düşünüp kartımı almadan oradan ayrıldım. Yine saklandığım yere yaya olarak geldim.”

CEZAEVİNDE İÇ ÇAMAŞIRINDAN DOLARLAR ÇIKTI
Yener Yermez, 4 Eylül günü Kayseri’ye giderken şehirlerarası bir otobüste yakalandığında üst aramasında üzerinden 30 milyon çıktı. Fakat en ilginç gelişme Yener Yermez tutuklanıp Askeri Cezaevi’ne konurken yaşandı.

3. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na yazdığı yazıda, Yener Yermez’in cezaevinde yapılan üst aramasında iç çamaşırından çıkan 450 doların kalan bakiyesi olan 300 doların adli emanete alınmasının istendiği, Askeri Savcı Albay Saygı Nalbantoğlu imzalı yazıda bu paranın sanığın işlediği suçla ilgisi olabileceğine işaret edilmesi dikkat çekti.

450 DOLARI İZAH EDEMEDİ
9 Kasım 2001’de yargı önüne çıkan Yener Yermez’e savcı Ayhan Yıldız’ın askeri cezaevine konulduktan sonra iç çamaşırından çıkan 450 doları nereden aldığını sorması üzerine Yermez, "Dayım verdi" demişti. Oysaki dayısı Ahmet Bayram, basına verdiği demeçte Yermez’e 50 milyon haçlık verdiğini söylemişti. Yermez dayısı ile de hiç görüştürülmemişti.

Yermez, mahkemede dayısı Ahmet Bayram’ın sadece 50 milyon lira verdiği yönündeki ifadesinin hatırlatılması üzerine de "Bilmiyorum" diye cevap verdi. Yargılamanın ilerleyen safhasında bu paranın nereden alındığı noktasında durulmadı. “Gasp amaçlı adam öldürme” suçlaması ile müebbet hapse mahkum edilen Yener Yermez’in iç çamaşırında lastiğe sarılı olarak bulunan 450 doların sırrı çözülemedi. 

Garih cinayeti ile ilgili yeniden yargılama yapılması talebiyle başvuru yapacak olan Yermez’in avukatı Mustafa Yalçınkaya’nın; olay yerinde raporlara yansıyan kadın kanının kime ait olduğunun yanı sıra bu konuyu da gündeme getirmesi bekleniyor.

HAKAN GÜNDÜZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.