Çin'de kobralar çiftlikten kaçtı

Çin'de kobralar çiftlikten kaçtı
Doğu'daki Cianugsu eyaletinin başkenti Nancing'de ekipler 50'den fazla zehirli yılanın peşine düştü. Halka uyarı üstüne uyarı yapılırken, ambulanslar muhtemel yılan saldırılarına karşı hazır bekliyor.

Çin'in doğusunda yasa dışı bir üretim çiftliğinden kaçan 50'den fazla zehirli yılanın bulunması için alarm verildi.

Şinhua haber ajansı, Ciangsu eyaleti yetkililerinin tek gözlü kobraların bulunması için alarma geçtiğini ve halkı dikkatli olmaları konusunda uyardığını duyurdu.

Yılanların, ağustos ayında eyalet başkenti Nancing yakınlarındaki bir üretim çiftliğinden kaçtığı belirlendi. Yetkililer, olaydan ancak pazartesi günü evinde yılan bulup öldüren bir köylünün şikayette bulunması üzerine haberdar olduklarını açıkladı.

Yapılan araştırmada, çiftlikten yaklaşık 200 yılanın kaçtığı, üreticilerin 150'sini yakaladığı ortaya çıkarıldı.

Hala kayıp olan yaklaşık 50 kobranın bulunması için çiftliğin çevresindeki 5 kilometrelik alanda çalışmalar devam ediyor.

Yerel hükümet, olası ısırılma vakalarına karşı Şanghay'dan çok sayıda panzehir getirildiğini, ambulanslarla sağlık görevlilerinin hazır bekletildiğini açıkladı.

İKİ BİN YUMURTA GETİRMİŞ

Uzmanlar, yaklaşık 20 santimetre uzunluğundaki yavru kobraların olgun yılanlara oranla daha az zehirli olduğunu ve yılanların bölgede etkili olmaya başlayan soğuklara uzun süre dayanamayacağını belirtti.

Kapatılan çiftliğin 52 yaşındaki sahibi Çin Guorong, gözaltında. Çin, sorgusu sırasında verdiği ifadede 6 Ağustos'ta Guangdong eyaletinden yaklaşık iki bin yılan yumurtası getirttiğini, yumurtalardan bin 500'ünden yavru aldığını söyledi.

Şanghay, Pekin ve Guangdong'taki restoranlara satmak için 2015'ten bu yana yılan yetiştirmeye çalıştığını belirten Çin, geçen yıl tüm yılanlarının öldüğünü, bu yıl da 'böyle bir felaketle' karşılaştığını kaydetti.

Bölgede etkili olan yağmurlar nedeniyle çiftlik zemininde çatlaklar oluştuğunu savunan çiftçi, yavru yılanların çatlaklardan kaçtığını savundu.

Boyunlarının arkasındaki göze benzeyen halka nedeniyle 'tek gözlü' olarak adlandırılan kobralar, dünyanın en zehirli yılanlarından biri olarak tanınıyor. Kobralar, sinir sisteminin felç olmasına yol açan zehirleriyle kurbanlarını birkaç saniyede öldürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.