AYM'nin kararı için ne dedi?

AYM'nin kararı için ne dedi?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM'nin CHP'nin başvurusu ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin OHAL'e ilişkin KHK'nın iptali istemiyle yaptığı başvuruyu yetkisizlik nedeniyle reddetti. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "1990 yılında aynı konuda benzer bir karar vardı. Kendisini yetkili ve görevli sayan AYM'nin emsal kararı karşısında kendi içtihatlarını gözetmeksizin verdiği bir karar tam anlamıyla skandaldır. Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Mahkemeleri de mahkeme yapan kendi içtihatlarıyla hukuki güvenceyi sağlamalarıdır" diye karar tepki gösterdi.

ASIL SKANDAL CHP'NİN BAŞVURUSU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM'nin verdiği kararın doğru olduğunu belirterek "AYM'nin burada taktir hakkı yok çünkü dava yasağı var. Burada skandal olan AYM'nin kararın değil, CHP'nin açıklamasıdır. Çünkü dava yasağı olan bir konuda dava açarak CHP Anayasaya aykırı kullanmıştır." dedi.

Bakan Bozdağ şöyle devam etti;

"Geçmişte AYM'nin verdiği karar anayasanın 148. maddesini değiştiren bir karar değildir.  90'lı yıllarda AYM'nin verdiği karar yanlıştır. Yetkisiz olduğu bir konuda dönemin AYM'si bir karar vermiştir. Yanlış bir kararla doğru bir karar kıyaslanamaz. AYM'nin kararı hayırlı olsun, gerekçeli karar gelince daha ayrıntılı bir değerlendirme yapabiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.