ABD Türkmen kentini vuracak!

ABD Türkmen kentini vuracak!
Türkiye’yi Musul operasyonunun dışında tutmak isteyen ABD, hem PKK hem de Şii gruplar eliyle tehlikeli bir oyuna hazırlanıyor.

Suriye'nin kuzeyine DAEŞ bahanesiyle PKK'yı yerleştiren ABD, aynı oyunu Irak'ın Musul kentinde de oynamaya hazırlanıyor. Nüfusunun tamamına yakını Sünni Arap, Türkmen ve Kürtlerden oluşan Musul'u DAEŞ'ten 'kurtarmaya' hazırlanan ABD, Türkiye'yi operasyonun dışında tutmak için kente Şii milislerle PKK'lı teröristleri sokacak.

Bunun için hazırlanan plan ise bölgede kopacak büyük bir fırtınaya davetiye çıkarıyor.  ABD'li subayların PKK ve Şii gruplara sunduğu operasyon planlarının ayrıntılarına ortaya çıktı. Buna göre, Musul'da DAEŞ ile savaşmak için Türkiye'nin Başika'da eğittiği Haşdi Vatani güçleri değil, bölgede mezhepçi katliamlarıyla hafızalara kazınan Haşdi Şabi milisleri kullanılacak. Irak ordusu çatısı altında toplanacak 25 bin Şii milise ek olarak 3 bin 500'e yakın PKK'lı da harekata dahil edilecek.

KONTROL Şİİ MİLİSLERİN

Sayıları 4 bin ila 5 bin 500 arasında değiştiği tahmin edilen DAEŞ'li teröristler, 3 hafta sürmesi planlanan operasyonla Musul'dan Tel Afer'e sürülecek. Teröristlerin daha batıdaki Türkmen kentine sürülmesinin ardından Sünni Musul, tamamıyla Şii milislerin ve PKK'lıların hakimiyetine girecek. DAEŞ'ten 'arındırılan' kadim kentin merkezinde Haşdi Şabi milisleri kontrol noktaları oluşturacak. Daha önce Felluce ve Tikrit'te yaşanan Sünni katliamlarının bir benzeri Musul'da da görülmeye başlayacak. Öldürülme korkusu yaşayan Musullular, dalga dalga 65 kilometre batıdaki Telafer'e göç edecek.

TELAFER'E BOMBA YAĞACAK

1 milyonu aşkın Musullunun tehcir edilerek yollara düşmesinin ardından DAEŞ'lilerin kaçtığı Tel Afer, ABD ve koalisyon uçaklarının hedefi olacak. 450 bin nüfuslu Türkmen kenti, teröristleri barındırdığı gerekçesiyle yerlebir edilecek. Çıkacak büyük kaosa dair uyarılarda bulunan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, ABD planının tatbiki halinde en az 1,5 milyon Iraklının evini yurdunu terk etmek zorunda kalacağını söyledi. Musul ve Tel Afer'in büyük bir yağma ve zorunlu göçlere sahne olacağını kaydeden Salihi, Türkiye'nin denklem dışında bırakıldığı senaryoya karşı “Irak'ta da güvenli bölge kurulmalı" çağrısı yaptı.

İKİ HATLA BİRBİRİNE BAĞLANAN TERÖR KORİDORU

ABD ve ortaklarının hazırladığı kaos planı sonrası Tel Afer-Habur hattında oluşacak terör koridorunun büyük bir felakete sebep olacağını söyleyen Salihi, bölgeye Azez-Cerablus benzeri güvenli bölge inşaasının şart olduğunu kaydetti. Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Irak'ı da içine alarak genişlemesi gerektiğini dile getiren Salihi, “Musul ve Tel Afer'de ABD ve mevcut müttefiklerinin kaos planının uygulanması durumunda Tel Afer-Sincar-Habur hattında 85 kilometrelik PKK koridoru oluşacak. Sonra bu koridor Haseke-Tel Abyad-Ayn el-Arap hattına bağlanacak" dedi.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.