Türkiye'de 100 bin kişi fuhuş batağında!

Türkiye'de 100 bin kişi fuhuş batağında!
Türkiye’de fuhuş bataklığına saplanıp kalmış 100 binin üzerinde kişinin olduğu öngörülürken, fuhuş batağında dönen paranın yıllık 3-4 milyar dolarlara ulaştığı belirtiliyor.

Emniyet Müdürlüğü raporlarına yansıyan ve Millî Gazete’nin gündeme taşıdığı “fuhuş kartvizitleri” hususunda ise son 10 ayda sadece Ankara’da 122 kişi gözaltına alındı. Hukuki boşluklardan faydalanarak sadece adli para cezasıyla serbest kalan fuhuş tacirleri, Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı “fuhşa teşvikin önlenmesi ve fuhuşla mücadele kanun taslağı”nın Meclis’ten geçmesi durumunda hapis cezasıyla cezalandırılabilecekler.
 
FUHUŞ KARTVİZİTLERİNE 122 GÖZALTI

Ankara’da 10 ayda gözaltına alınan 122 “fuhuş kartviziti dağıtıcısıyla ve Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “fuhşa teşvikin önlenmesi ve fuhuşla mücadele” kanun tasarısı, kısmi ve yetersiz de olsa olumlu bir adım olarak görülüyor. “Fuhuş kartvizitleri” özelinde yeniden gündeme gelen konuya ilişkin emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre Ankara’da son 10 ayda yere atılan fuhuş kartvizitlerden dolayı gözaltına alınan kişi sayısının 122 olduğu öğrenildi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bu yıl telefon numaraları ve fotoğrafların bulunduğu, fuhuş içerikli kartvizitleri dağıttıkları tespit edilen 122 şüpheli hakkında adli ve idari işlem yaptı. Sınırlı yaptırımın uygulandığı söz konusu suç nedeniyle tutuksuz yargılanan veya adli para cezasına çarptırılan şüphelilere, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısı taslağının yasalaşmasıyla hapis cezası verilebilecek
 

PARA CEZASIYLA KURTULUYORLAR

 
KARTVİZİT dağıtanlarla mücadele eden ekipler, söz konusu kartvizitleri yerlere atan kişiler hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla, kartvizit üzerindeki numara sahibine ve kartı dağıtan kişiler hakkında “fuhşa aracılık ve müstehcenlik” suçundan işlem yapıyor. Bazı durumlarda ise ortada suç olmadığını belirten adli makamlar şüpheli hakkında idari işleme hükmediyor. Kartvizit üzerinde telefon numarası bulunan şahsın fuhşu kendisi yaptığının veya kartvizitleri dağıtan kişinin bu iş karşılığında para aldığının belirlendiği takdirde konu zabıta ekiplerine devrediliyor.
 

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILACAKLAR

 
ZABITA ekiplerince şüpheliler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinde yer alan “emre aykırı davranış”, 37. maddesinde yer alan “rahatsız etme” ile 41. maddesinde yer alan “çevreyi kirletme” ve 42. maddede yer alan “afiş asma”ya muhalefetten idari para cezası kesiliyor. Yaptıkları eylem neticesinde tutuksuz yargılanan ya da para cezasına çarptırılan şüphelilere, Adalet Bakanlığınca hazırlanan kanun tasarısı taslağının yasalaşmasıyla cezaevi yolu açılacak. Fuhşa teşvikin önlenmesi ve fuhuşla mücadele kapsamındaki yeni düzenlemeye göre, Türk Ceza Kanununun (TCK) 227’nci maddesinin birinci fıkrasına eklenen hükümle çocuklara, ikinci fıkrasına eklenen hükümle yetişkinlere fuhuş amaçlı hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişilere hapis cezası verilebilecek.
 
FUHUŞ AĞINDA YILLIK 3-4 MİLYAR DOLAR VAR

Akademik araştırmalara göre Türkiye’de fuhuş bataklığına saplanmış 100 binin üzerinde insan bulunuyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Akbay, Türkiye’de kayıtlı ve kayıt dışı 100 binin üzerinde kişinin fuhuş yaptığının tahmin edildiğini, sektörün yıllık cirosunun ise 3-4 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, toplumsal facianın boyutlarını gözler önüne serdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.