Türkiye'nin 2. Adil Öksüz'ü yakalandı!

Türkiye'nin 2. Adil Öksüz'ü yakalandı!
FETÖ soruşturmaları kapsamında, Batman 1. Sulh Ceza Hakimliğinin hakkında yakalama kararı çıkarttığı eski 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Teymur, dün İstanbul'da gözaltına alındı.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce'nin başında bulunduğu ekipler tarafından gözaltına alınan Samih Teymur'un FETÖ bağlantısı gün yüzüne çıktı. 

Haber7'den İbrahim Günay'ın haberine göre, Türkiye'nin 2. Adil Öksüz'ü sayılabilecek derecede FETÖ ile ilgili bilgi ve belgeye sahip Samih Teymur, örgütün tamamen deşifre olmasını sağlayabilir.

1999–2003  yılları arasında Emniyet Teşkilatı yönetmeliklerinde bir dizi değişiklik yapıldı. ve bu değişiklik ile bundan sonra Polis Akademisi mezunu olan polislerin yabancı dilleri iyiyse ve emniyet teşkilatı da uygun görürse, eğitim amaçla yurt dışına çıkabileceklerdi.

İlginçtir, bu yönetmelik değişimi sonrasında yurtdışına giden polislerin neredeyse tamamı ABD’ye gitti. 

ABD'ye giden polisler ise ABD’nin başkenti Washington’da  başında Samih Teymur'un olduğu "Güvenlik ve Demokrasi için Türk Enstitüsü" (TISD)'de eğitim aldı. TISD kendini, ABD'ye giden polis memurlarına burs, barınma ve akademi olanakları sağlayan kuruluş olarak tanımlıyor. 

ABD'DE POLİS EĞİTİP TÜRKİYE'YE YOLLADI

Haber7'nin haberine göre, ABD'de FETÖ tarafından örgütlenen bu polislerin Türkiye'ye döndüklerinde üst düzey görevlere getirilip FETÖ için çalışmaları sağlandı. FETÖ'den açığa alınan polislerin arasında TISD'de eğitim almış polislerin olduğu öğrenildi.

turkiyenin_2_adil_oksuzu_yakalandi_1476341850_5676.jpg

YILLARCA ABD'DE KALDI

2002 yılında ABD’ye yüksek lisans yapmak için giden Samih Teymur, yıllarca Türkiye'ye dönmedi. O yıllarda medya'da da ABD'ye gidip yıllarca Türkiye'ye dönmeyen polisler hakkında tartışmalar çıkmıştı.

ZAMAN GAZETESİ'NE FBI VE CIA İTİRAFINDA BULUNMUŞTU

Zaman Gazetesi'ne röportaj veren Teymur, sıkça bir konunun altını çiziyor: TISD; Amerika'da CIA ve FBI yetkilileri ile oldukça sıcak ilişkilere sahip. Ayrıca TISD’in NATO ile yaptığı ortak projeler de mevcut.

FETÖ'CÜ POLİSLER DEŞİFRE OLACAK

Yetkililerden alınan bilgiye göre dün gözaltına alınan Teymur'un, FETÖ'nün polis yapılanmasını tüm yönleri ile bildiği ve konuşması durumunda 81 ilde kendini gizleyen FETÖ'cü polislerin deşifre olacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.