Komisyon Gülen’in ilk ihanetinden başlayacak

Komisyon Gülen’in ilk ihanetinden başlayacak
TBMM FETÖ’yü Araştırma Komisyonu örgütü, hocası Sadi Efendi’ye attığı “Atatürk’e hakaret ediyor” iftirası ve akıl hastanesine yatırıldığı iddiasını araştırarak başlayacak.

FETÖ’nün darbe girişimini ve faaliyetlerini araştırmak için kurulan TBMMFETÖ’yü Araştırma Komisyonu’nu hayli yoğun bir çalışma temposu bekliyor. FETÖ’nün kuruluşundan günümüze kadarki tüm aşamaları komisyon tarafından incelenecek. Bir yandan bilgisine başvurulacak kişilerle ilgili listeler hazırlanırken, bir yandan da komisyon başkanı ve üyeler, önemli gördükleri konularla ilgili hazırlık yapıyor. Bu doğrultuda örgüt lideri Fetullah Gülen’in çocukluğundan başlayarak geçirdikleri dönüşümler, Erzurum’da medresede kendisine ders veren hocası Sadi Efendi’yi “Atatürk’e haraket ediyor” iftirasıyla tutuklatması ve Gülen’in Manisa’da vaizken akıl hastanesinde tedavi gördüğü iddiaları araştırılacak.
 
28 ŞUBAT’TAKİ FIRSATÇILIĞI
 
Taşeron örgütün 28 Şubat post modern darbe sürecindeki duruşu ve cuntacılara paralel basının manşetlerden verdiği destek de komisyonun gündeminde olacak. Bukalemum gibi dönüş yapan örgütün darbe ortamından nasıl faydalanmaya çalıştığı etraflıca irdelenecek. Bu amaçla Gülen ve görevlendirdiği sözde imamların o dönemde temas kurduğu siyasetçi, bürokrat ve askeri yetkililer komisyonca dinlenecek.
 
Yine FETÖ’nün din istismarı da komisyonun üzerinde duracağı konular arasında yer alıyor. Bu konudan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan destek alınacak. Son olarak FETÖ’den Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan başkomiser Fatih Günay’ın, eşine telefonda söylediği “Peygamber Efendimiz Malatya Cezaevi’ne gelip bayram namazı kılmış” sözleri de not edildi. Bu örnek üzerinden örgütün çarpık din anlayışı değerlendirilecek. 

KARAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.