Anamuhalefet FETO’cülere koştu!

Anamuhalefet FETO’cülere koştu!
AK Partili Ali Özkaya CHP'nin FETÖ'ye destek verdiğini söyledi: Hapishanelerdeki görüş günlerinde FETÖ’cüleri ziyaret ediyor, aileleriyle konuşuyorlar.

15 Temmuz’un hemen sonrasında birlik ve beraberlik mesajı vererek herkesi umutlandıran CHP’nin bu olumlu tavrı kısa sürdü. Anamuhalefet terör örgütü FETÖ’nün yardımına koştu. Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Ali Özkaya yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özkaya, “CHP’liler şunu yapıyor: Görüş gününde, cezaevlerinin önüne il ve ilçe teşkilatlarını gönderiyor. FETÖ’den tutuklananların ailelerine diyor ki, “Sizin çocuklarınızı AK Parti bilerek, isteyerek hapse attı. Biz sizin derdinizle ilgileneceğiz. Bunun için hukuk büroları oluşturduk, avukatlarla konuştuk…” CHP’li yöneticiler de, gittikleri yerlerde, yardımcı olacaklarını söyleyerek , bu süreci adeta kurumsal olarak FETÖ’yü savunma süreci haline getirdiler. Sizin derdiniz, FETÖ ile mücadele midir, mücadeleye engel olmak mıdır? Bir yanlışlık varsa, sayın Başbakan’a, ilgili kurumlara iletebilirsiniz. Bu şekilde sergilenen tavrın, CHP’ye de, Türkiye’ye de bir faydası yok. Millet, bunu da görüp, faturasını ödetir” dedi.  

Kimin tarafında!

Ergenekon ve Balyoz davalarında kumpas mağdurlarına destek veren CHP’nin bugünkü tavrı hayal kırıklığı yaratıyor. CHP tabanı partilerinin kumpasların tertipçisi FETÖ’yü yine Silivri önüne giderek savunmasına tepkili.

Milletimiz akrabası olsa susmuyor 

Özkaya: FETÖ’nün operasyonel güçlerinin yüzde 80-90’ının temizlendiğini düşünüyorum. Milletimiz bu konuda aşırı hassas. Birçok kişi öz amcasını, dayısını, yeğenini ihbar ederek tutuklattı. Şu anda hiç kimse, bu konuda ‘Ya bu benim kardeşimdir’ demiyor. 

İNGiLiZLER BiLE GÖRDÜ 

En büyük destekçisi 'laik' CHP 

İngiliz Financial Time gazetesi, FETÖ’cülere yönelik tasfiyeleri bazı muhalif kesimlerin eleştirdiğini yazdı. Gazete, “35 bin kişi laik CHP'nin kurduğu komisyona başvurdu. İşin ironik tarafı geleneksel Türk laikliğinin savunucusu olan CHP, dindar Gülen hareketine bağlı olmakla suçlananların başlıca savunucusu oldu" diye yazdı. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.