İşsiz ordusu salonu taşırdı

İşsiz ordusu salonu taşırdı
Türkiye’de işsizlik günbegün artarken en ufak bir iş umudu bile müracaat patlaması oluşturuyor.

 

Türkiye’nin kanayan yarası işsizlik gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki en ufak bir geçici işe dahi alınacak işçi sayısının kat kat fazlası müracaat ediyor. Son olarak Şanlıurfa’da 200 kişinin alınacağı geçici işe 6 bin kişi başvururken, Nevşehir’de ise 174 geçici işçinin alınacağı işe 3 bin 192 kişi başvurdu. Daha önce de birçok ilde aynı manzarayla karşılaşıldı ve binlerce işsiz salonlara sığmadı.

İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜYOR

Türkiye’deki işsizlik ordusu artık salonlara sığmıyor. Şanlıurfa’da bin 200 kişilik geçici işe 6 bin kişi başvuru yaptı. Şanlıurfa merkez ve merkez ilçelerinde, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8,5 ay okulların temizliğini ve çevre düzenlemesini yapmak için bin 200 kişilik kontenjan açıldı. İlanı duyan 6 bin kişi geçici iş için müracaatta bulununca, işe alınacaklar Esentepe Mahallesi’nde bulunan Milli Eğitim Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimiyle belirlendi. 
 
Türkiye’deki işsizlik ordusu ardık salonlara sığmıyor. Şanlıurfa’da bin 200 kişilik geçici işe 6 bin kişi başvuru yaptı. Şanlıurfa merkez ve merkez ilçelerinde, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8,5 ay okulların temizliğini ve çevre düzenlemesini yapmak için bin 200 kişilik kontenjan açıldı. İlanı duyan 6 bin kişi geçici iş için müracaatta bulununca, işe alınacaklar Esentepe Mahallesi’nde bulunan Milli Eğitim Konferans Salonunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. Salona gelen binlerce kişi, noter huzurunda çekilen kura esnasında büyük heyecan yaşadı. 

İSMİ ÇIKMAYANLAR ÜZÜLDÜ

Kura çekiminde vatandaşlar salona sığmazken, başvuru yapan vatandaşlardan Ahmet Tekke, Bilim İlköğretim Okulu’nda çalıştığını söyleyerek, “Benim çalıştığım Bilim İlköğretim Okulu’na 2 personel alınacak. Bu alınacak olan 2 personel 36 sınıflı ve 3 bin 750 öğrencinin bulunduğu okula hizmet edebilecek” şeklinde konuştu. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşarken, ismi çıkmayanlar ise üzüldü.

İŞE GİRECEKLER KURA İLE BELİRLENDİ 

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, il merkezi ve ilçelerde okulların temizlik işlerinde istihdam edilmek üzere 174 kişilik kontenjan oluşturuldu. İşe başvuru sayısı beklenilenden fazla olunca, Ahi Evran Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekildi. Başvuran 3 bin 192 kişinin isimlerinin konulduğu kutudan çekilen kurada 174 asil, 89 yedek isim belirlendi.

GÜNLERDİR DUA EDİYORUM

Kurada ismi çıkan Elfidan Özer, çok mutlu olduğunu aktararak, “Günlerdir dua ediyorum, çıkacağına emindim. İnşallah diğer arkadaşlar da benim gibi şanslı olur” diye konuştu. Kura ile belirlenen 174 kişinin 17 Ekim’de işe başlayacağı öğrenildi.

Millî Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.