Tayland'a düşük bel pantolonlu yeni kral!

Tayland'a düşük bel pantolonlu yeni kral!
Tayland'ın 70 yıllık kralı Adulyadej'in ölmesiyle,boşalan koltuğa kardeşi Vajiralongkorn geçmeye hazırlanıyor.

70 yıl Tayland'ı yönettikten sonra dün ölen Kral Bhumibol Adulyadej'den sonra gözler yeni krala çevrildi. Adulyadej'in yerine geçecek isim, 63 yaşındaki Veliaht Prens Maha Vajiralongkorn.

DÜNYA MEDYASI MANŞETLERE TAŞIMIŞTI

Vajiralongkorn, son olarak Almanya'nın Münih kentine yaz mevsiminde yaptığı ziyaretle dünya medyası tarafından manşetlere taşınmıştı.

"ARTIK GÖMLEĞE PARASI YETİYOR MU?"

Düşük bel pantolonu, kısa atleti ve dövmeleriyle çok konuşulan Veliaht Prens'in yanında partneri de vardı. Bild gazetesi, ziyareti "Tayland Prensi'nin Artık gömleğe parası yetmiyor mu?" başlıklı haberiyle duyurmuştu.

35 MİLYAR EURO SERVET

Vajiralongkorn şimdiye kadar üç evlilik yaptı ve yedi çocuk sahibi. Dün vefat eden Kral Bhumibol, geride 35 milyar Euro'yu bulan bir servet de bıraktı. Vajiralongkorn'un yakın zamanda kral olarak tahta çıkması bekleniyor.

HARVARD'DA EĞİTİM GÖRDÜ

Bhumibol Adulyadej 1927'de ABD'nin Massachusetts eyaletinde doğmuştu. Babası Prens Mahidol Adulyadej o yıllarda Harvard Üniversitesi'nde eğitim görüyordu.

Aile daha sonra Tayland'a dönmüş ve Bhumibol Adulyadej henüz iki yaşındayken babasını kaybetmişti.

Babasının ölümünün ardından, Adulyadej'in annesi İsviçre'ye yerleşti. O dönemlerde veliaht prens olan Adulyadej eğitimini de bu ülkede aldı.

SAKSAFON VİRTİÖZÜYDÜ

Gençliğinde müzik ve fotoğrafa büyük bir sevgi beslemeye başladı. Saksafon virtiözü oldu ve kendi bestelerini yaptı. Ayrıca resim ve edebiyatla da ilgiliydi.

Tayland'da mutlakiyet rejiminin 1932'de yerini demokrasiye bırakmasının ardından kraliyet ailesinin rolü de sembolik hale gelmişti. Kral olan amcası Prajadhipok 1935'te kaçırıldığında Kraliyet itibarı hiç olmadığı kadar zedelenmişti.
Tahta Bhumibol'ün kardeşi Ananda geçti. Sadece 9 yaşındaydı.

1946 yılına gelindiğinde Kral Ananda, hâlâ aydınlatılamayan bir olayda ölüyordu. Resmi açıklama, kralın bir silahın yanlışlıkla ateşlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyordu.

Kardeşinin ölümünün ardından Bhumibol, bundan tam 70 yıl önce Tayland Kralı oldu. Hüküm sürdüğü ilk yıllarda tahtı vekillerine bırakarak İsviçre'deki eğitimine devam etti.

Bir Paris ziyareti sırasındaysa Tayland'ın Paris büyükelçisinin kızı, müstakbel eşi Sirikit ile tanışacaktı. Bhumibol 1950'de Bangkok'ta resmen tahta oturdu ve bir hafta sonra da Sirikit ile evlendi.

2-063.gif3-031.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.