Boydak ailesinde FETÖ krizi

Boydak ailesinde FETÖ krizi
Boydak Holding’in bazı ortak ve hissedarları savcılığa verdikleri ifadelerinde Boydak Holding yöneticilerinin FETÖ’ye yardım etmeleri noktasında aile içinde kavga çıktığını ortaya çıktı.

Kayseri’deki FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Hacı Boydak ve Memduh Boydak’ın da bulunduğu yöneticileri tutuklanan Boydak Holding’in bazı ortak, hissedar ve eski çalışanlarının Boydaklar aleyhine ifade verdiği ortaya çıktı. Savcılığa verilen ifadelerde Boydak Holding yöneticilerinin FETÖ’ye yardım ettikleri, zekat ve himmet adı altında ortakların rızaları dışında kâr paylarından kesinti yaptıkları, aile içinde bu konuda kavga çıktığı iddia ediliyor. Holding hissedarlarından Arif Budak’ın ifadesi şöyle:  
 
“Boydak Holding A.Ş.’nin yüzde 1.77 hissedarıyım. Yaklaşık dört yıldır kar paylarından ciddi oranda zekat adı altında bir para kesintisi yapıldı. Hesaplarımıza kar payı olarak giren paranın büyük bir kısmı bizim müdahalemiz olmadan, yani bu konuda yazılı bir talimat vermeden zekât adı altında geri alındı. Hesaplar incelenirse ortaya çıkar. Çekilen paralara ilişkin  dekontlardaki imzaların bana ait değil.
 
‘HDP’ye oy istediler’
 
17-25 Aralık’tan önce çiğ köfte daveti adı altında Memduh Boydak ve Mustafa Boydak’ın evlerine ailece davet edildik.  Davetlerde Mehmet Yıldız isimli şahıs da vardı. Hoca olarak tanıtılıyordu. Bu şahsın şirkete de gelip gittiğini, himmet ve zekat adı altında para toplandığını, toplanan paraları veya çekleri aldığını, sonra bu çeklerle tekrar İstikbal grubundan çekyat kanepe gibi eşyalar aldığını duymuştum. Ayrıca şirketten de bağışlar yapıldığını, büyük bağışların ise Hacı Boydak tarafından yapıldığını, paraların 90’ının FETÖ örgütüne gittiğini düşünüyorum. Memduh Boydak ayrıca fason iş yapan şirketlerden himmet kesintisi yapıyordu. 7 Haziran seçimlerinden önce özellikle (damat) Murat Bozdağ’ın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretlerini duydum. Hatta seçimlerde Ak Parti’nin daha az oy alabilmesi için köylere giderek oradaki oylarını CHP veya HDP’ye vermeye ikna etmeye çalıştığını bizatihi söyledi.”
  
‘Aile içinde tartışma çıktı’
 
16 yıl Boydak Holding’de idari ve sosyal işler müdürü olarak çalışan, eski Hacılar Belediye Başkanı Ekrem Baktır ise şunları anlattı:  
 
“Özellikle Memduh Boydak ve Hacı Boydak’ın, Fetullah Gülen Grubu ile yakın bir ilişki içerisinde olduklarını bu süreç içerisinde hem yaşadım hem de gördüm. Aktif olarak çalışan Memduh Boydak’tır. Hacı Boydak biraz daha perde arkasında yer alır. Mustafa Boydak bu kişilerin kardeşleri olmasına rağmen cemaat içerisinde yer almamış, bu işlere karşı çıkmıştır. Bu sebeple kardeşleri arasında kavga dahi yaşanmış, Mustafa Boydak şirketten uzaklaştırılıp, bir hafta HES Kablo’ya gönderilmiştir. Holdingin yönetim kurulunda bu konu ile ilgili sert kavgalar yaşandığını biliyorum. Bu tartışmaların konusu Mustafa Boydak’ın ‘Biz devletimizin yanında olmamız lazım, neden bu şekilde davranıyorsunuz!’ şeklindeki çıkışlarıdır. Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Şükrü Boydak ise ‘Sen ne biliyorsun, bu tartışma farklı tartışma, sizin bilmediğiniz konular var’ diyerek karşı çıktıklarını ve bu sebeple tartışmanın yaşandığını duydum.
 
Zaman’a abone yaptılar
 
Cemaate bağlı Mehmet Yıldız Hoca, Sıddık olarak bildiğim hoca, özellikle Memduh Boydak ve Hacı Boydak’ı sık sık ziyaret ederdi. Cemaatin hoca grubu Mustafa Boydak’tan hoşlanmazdı. Çalıştığım dönem içerisinde ben dahil idari büroda çalışan birçok arkadaş Zaman gazetesine bilgi ve istekleri dışında abone yaptırıldı. Cemaate aitkitap ve yayınlar personele dağıtıldı. Cemaate ait ev ve yurtlardaki kanepe ve yataklar yine holding tarafından karşılandığını biliyorum.” 

MİLLİYET
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.