Bahçeli’nin Başkanlık çıkışı ne anlama geliyor?

Bahçeli’nin Başkanlık çıkışı ne anlama geliyor?
Devlet Bahçeli’nin Başkanlık konusunda yaptığı çağrıyla aslında ne demek istediği ve ne yapmak istediği konusunda MHP kurmaylarından açıklama üstüne açıklama geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başkanlık konusundaki sözleri tartışılmaya devam ediyor. Hemen ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın, Bahçeli’ye teşekkür edip, tekliflerini kısa bir süre içerisinde Meclis’e getireceklerini açıklaması, AK Parti ile MHP’nin Başkanlık konusunda uzlaştığı yorumlarına neden olmuş, CHP’lilerden özellikle MHP ve Bahçeli’ye yönelik çok ağır eleştiriler gelmişti.

MHP kurmayları, Bahçeli’nin açıklamalarının ne anlama geldiğini, parti olarak Başkanlık konusundaki duruşlarının aslında ne olduğunu anlatmaya başladılar.

Devlet Bahçeli’nin Başkanlık konusunda yaptığı çağrıyla aslında ne demek istediği ve ne yapmak istediği konusunda MHP kurmaylarından açıklama üstüne açıklama gelmeye devam ediyor.

MHP gazetesi Ortadoğu dün olduğu gibi bugün de manşetini Bahçeli’nin açıklamalarının ne anlama geldiğini izaha ayırdı.

“MHP çözüyor CHP bozuyor” başlığını atan gazete, “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hukuksuzluğun düzeltilmesi için yaptığı teklifin, kasıtlı biçimde başka yerlere çekilip MHP düşmanlığına dönüştürülmesine parti sözcülerinden peş peşe cevap geldi” denildi.

ÇETİN: “REFORME EDİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ”

Habere göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin “ciddi bir reforma tabi tutulmuş parlamenter sistemin devamından yana olduklarını” söyledi.

YALÇIN: PAZARLIK YAPMADIK

MHP’nin bir diğer kurmayı Semih Yalçın ise, Hükümet’le pazarlık yapmadıklarını, sistemin sıkıştığını, ülkenin kötü bir noktaya gittiğini, Genel Başkanlarının çözüm önerisinde bulunduğunu kaydetti.

AKÇAY: “BAŞKANLIĞI DESTEKLİYORUZ” DEMEDİK

MHP’nin bir diğer önde gelen ismi Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, parlamenter sistemin güçlendirilerek devam ettirilmesinden yana olduklarını ifade ederek, Bahçeli’nin “Başkanlık teklifini destekliyoruz” demediğini söyledi.

ortadogu-001.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.