Hasan Atilla Uğur:"FETÖ kaos ve yıldırma taktiği uygulayacak"

Hasan Atilla Uğur:"FETÖ kaos ve yıldırma taktiği uygulayacak"
FETÖ'nün ikinci kalkışma iddialarını dile getirerek gündem olan Hasan Atilla Uğur, ikinci kalkışmanın nasıl olacağını açıkladı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar." dedi.

Bursa'da konuşan Uğur, FETÖ'nün darbe girişiminin, Amerikan menşeli olduğunu öne sürerek, kandırılma ve sızmalarla hazırlık yapılarak, ortaya çıkarıldığını söyledi.

Daha önce sarf ettiği "FETÖ daha bitmedi. Amerika'nın ikinci bir planı var" sözleriyle milleti bir kaosa ve korkuya sürüklemek istemediğini, aksine birlik ve beraberlik ruhunun sürmesi amacı taşıdığını aktaran Uğur, "Amerika ya da üst akıl, 'Ben bir defa yenildim. İkinci kez bir şeye kalkışmam' mantığında olamaz. Dünya tarihinde de bu, böyle. 1919'larda Türk milletine Anadolu'da yapamadıklarını şimdi yapma peşindeler. Amerika ve İngiltere'nin buradaki plan ve hedefleri çok belli. Irak'a, Suriye'ye baktığımızda, Türkiye'deki katil PKK unsurlarının FETÖ ile iş birliğinin çok açık olduğu bir dönemden geçiyoruz." diye konuştu.

Uğur, öngörülerini devlet birimleriyle de paylaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"İkaz ettiğimiz nokta şudur, Güneydoğu Anadolu'da bulunan ve şu anda askere, koruyucuya, polise, Kürt kökenli vatandaşımıza saldıran hain PKK, FETÖ ile iş birliği yapmıştır. Çünkü üst akıl, Amerika'dır. Bizim Rusya ile aramızı düzeltmemizden, İran ile iyi ilişkilerimizden, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı yapmamızdan son derece rahatsızdır, Amerika derin devleti. 'Güneydoğu'da çeşitli atraksiyonlarla insanları birbirine düşürecek şeyler gerçekleştirilebilir, batıda çok büyük bombalar patlatabilirler.' dedim. Hemen arkasından Adana'da 7 tane bomba yüklü araç yakalandı. Geçenlerde Şemdinli'de 10 asker, 5 vatandaş şehit edildi. Bunun dışında bir de 15 Temmuz'u yaşadık. O yaşadıklarımızı film gibi mi düşünelim? Müthiş bir temizlik harekatı başladı ama bu temizlikte bile o kadar tezvirat vardı ki değişik listelerle, değişik yerlere gerçek Fetullahçılar, Fetullahçı olmayanları ispiyonlamaya başladı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.